ΚοινωνίαΑρχείο

Λουτράκι: Στον τόπο καταγωγής του στην Αργολίδα η κηδεία του δολοφονημένου φαρμακοποιού

Στην Αργολίδα θα γίνει η κηδεία του 42χρονου φαρμακοποιού Ιωάννη Ζωνίτσα, ο οποίος δολοφονήθηκε άγρια μαζί με την κατά ένα χρόνο μεγαλύτερή του Ουκρανή στο Λουτράκι, καθώς καταγόταν από τις Λίμνες του Δήμου Άργους – Μυκηνών. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλλεί αύριο Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, ενώ η σορός της 43χρονης θα μεταφερθεί στη Μύκονο, όπου και θα ταφεί.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου Αλβανού, ο οποίος θεωρείται ως ο βασικός ύποπτος για τη διπλή δολοφονία.

Ο αλλοδαπός, ο οποίος είναι σεσημασμένος για ληστείες και ναρκωτικά, φέρεται να διατηρούσε ως πρόσφατα σχέση με την 43χρονη Φωτεινή- Svitlana, όμως η Ουκρανή αποφάσισε να την διακόψει, ίσως για να συνεχίσει την ζωή της με τον κατά ένα χρόνο μικρότερό της φαρμακοποιό, που είχε το φαρμακείο του δίπλα στη μόνιμη κατοικία της στο Λουτράκι.

Το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε για να υποστηρίξει την αθωότητά του, δείχνουν ότι το κίνητρο του διπλού εγκλήματος ίσως να ήταν το ερωτικό πάθος του για την Ουκρανή. Ένα πρόσθετο στοιχείο σε βάρος του είναι ότι η πόρτα του σπιτιού όπου δολοφονήθηκε το ζευγάρι βρέθηκε κλειδωμένη και χωρίς ίχνος παραβίασης, πράγμα που δείχνει ότι ο δολοφόνος είχε κλειδί.

Και ενώ αναμένεται το πόρισμα της νεκροτομής στις σορούς των θυμάτων, η μακροσκοπική εξέταση του ιατροδικαστή απέδωσε την δολοφονία σε άπλετο μίσος, καθώς ο δράστης κατάφερε απανωτά χτυπήματα στα κεφάλια της άτυχης μασέζ και του φαρμακοποιού, χρησιμοποιώντας μπαλτά ή κάποιο μικρό τσεκούρι το οποίο δεν βρέθηκε. Παράλληλα εντοπίστηκαν πολλαπλές μαχαιριές σε όλο το σώμα της άτυχης γυναίκας ενώ και ο 42χρονος έφερε ένα τραύμα από μαχαίρι στην καρδιά.

Πιθανολογείται πως ο δολοφόνος τους αιφνιδίασε την ώρα που ήταν γυμνοί και δεν μπόρεσαν να προβάλλουν αντίσταση. Από την αυτοψία στο σπίτι επιβεβαιώθηκε ότι ο δράστης δεν ήταν ληστής που μπήκε τυχαία, καθώς δεν διαπιστώθηκε να λείπει κάτι.

Η 43χρονη παλαιότερα ήταν παντρεμένη με γνωστό επιχειρηματία της Μυκόνου με τον οποίο έχει αποκτήσει και την 20χρονη σήμερα κόρη της. Αν και χωρισμένοι, λένε, όσοι την γνώριζαν, είχαν πολύ καλή σχέση και παρέμεινε οικονομικά ευκατάστατη και μετά το διαζύγιό της.

Χθες βράδυ ολοκληρώθηκε το έργο της συγκέντρωσης στοιχείων ενώ οι αστυνομικοί περιμένουν τώρα και την ολοκλήρωση των εργαστηριακών ερευνών, προκειμένου να ταυτοποιήσουν τον δράστη καθώς το γενετικό του υλικό υπάρχει ήδη στην βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ.