ΚοινωνίαΑρχείο

Βιβάρι: Αντιδρά ο Πολιτιστικός Σύλλογος για τα Πυρηνελαιουργεία

Άμεση ήταν η αντίδραση του Πολιτιστικού Συλλόγου Βιβαρίου για την επίθεση που δέχθηκε ότι τα μέλη του δεν ήταν παρόντα στη συζήτηση που έγινε για το θέμα των Πυρηνελαιουργείων. Εκδόθηκε ανακοίνωση όπου η διοίκηση του συλλόγου περιγράφει τα γεγονότα, καθώς και τις σκέψεις των μελών σχετικά με το ζήτημα της εγκατάστασης των πυρηνελαιουργείων, αλλά και καταθέτει την άποψή τους ότι ο δήμαρχος έπρεπε να είναι παρών σε τέτοιου είδους συζητήσεις.

«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βιβαρίου», γράφει η ανακοίνωση «δέχθηκε πρωτοφανείς μομφές και συκοφαντίες ότι δεν παραβρέθηκε στη συνάντηση κάποιων Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής για το ζήτημα της εγκατάστασης πυρηνελαιουργείου στον Άγιο Αντώνιο στην περιοχή των Γαλαναιϊκών (πρώην δήμος Ασίνης).

Η ενέργεια αυτή για ορισμένους υποδηλώνει ότι δεν συμφωνούμε για την αντίδραση αυτή των υπολοίπων Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής.

Στις κατηγορίες αυτές προς εμάς λοιπόν, οι οποίες καταφανώς ξεπερνούν τα όρια της λογικής αλλά και  της δημόσιας κριτικής που δικαιούται να ασκεί ο καθείς, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε προς το παρόν με αυτό το δελτίο τύπου.

1) Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βιβαρίου και με την 20ετή πορεία του, πάντα ήταν δραστήριος και με καταγεγραμμένη παρουσία στον Πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, κοινωνικό και αναπτυξιακό χώρο, όχι μόνο του Βιβαρίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής του δήμου Ναυπλιέων.

2) Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βιβαρίου δεν έλαβε ουδέποτε πρόσκληση είτε γραπτή, είτε τηλεφωνική από κανέναν σύλλογο ή οποιοδήποτε υπεύθυνο επ’αυτού.

3) Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βιβαρίου δηλώνει ότι είναι αντίθετος στο να έρθει στην πέριξ περιοχή το Πυρηνελαιουργείο. 

Ενημερώνουμε ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βιβαρίου έχει εκλεγμένο 5μελές Συμβούλιο με αναρτημένα στη σελίδα μας στο Facebook τα τηλέφωνα επικοινωνίας και το email.

Με ενημερωμένα τα στοιχεία μας στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου Ναυπλιέων, έτσι ώστε να καθιστά δυνατό, ο καθένας να επικοινωνεί για οτιδήποτε χρειαστεί με τον σύλλογό μας.

Επίσης, είναι απολύτως κατανοητό πώς δεν καθιστά πρόσκληση του συλλόγου μας αλλά και του καθενός, το να ενημερώει κάποιος άσχετος, ένα αναπληρωματικό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου. 

Η άποψη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βιβαρίου είναι πως η παρουσία του δημάρχου Ναυπλιέων ήταν και είναι απαραίτητη και αναγκαία ώστε να γνωρίζουμε ποια είναι η άποψή του επί του θέματος και τι στάση πρόκειται να κρατήσει. 

Σε προηγούμενη ανάλογη συνάντηση στο παρελθόν, ο δήμαρχος ήταν πάλι απών σε φλέγον τότε ζήτημα», καταλήγει η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου.