ΚοινωνίαΑρχείο

Ναύπλιο: Παράπονα για κατασχέσεις σε μισθοδοσίες και επιδόματα έναντι οφειλών στη ΔΕΥΑΝ

Παρά την ρύθμιση οφειλών που φθάνει μέχρι τις 60 δόσεις, η ΔΕΥΑΝ συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με κακοπληρωτές. Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελίες έχουν γίνει κατασχέσεις στις μισθοδοσίες και στα επιδόματα, έναντι παλιών οφειλών στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ναυπλίου.

Όπως επισημαίνει ο δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος Ναυπλιέων Βαγγέλης Λαμπρόπουλος:

«Τις τελευταίες ημέρες έγινα δέκτης παραπόνων από συμπολίτες μας ,οι περισσότεροι εκ των οποίων αν όχι όλοι, ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών και πληττόμενων από την κρίση και τον COVID, όντας άνεργοι ή έχοντας ανάγκες που μετά βίας καλύπτονται, ότι έγινε κατάσχεση στις μισθοδοσίες τους και στα επιδόματα από την ΔΕΥΑΝ, έναντι παλαιών οφειλών. Πληροφορήθηκα από επίσημα χείλη ότι η τελευταία ειδοποίηση ήταν τον Φλεβάρη του τρέχοντος έτους, δηλαδή προ οκτώ μηνών.

Καλώ τον κ. Δήμαρχο καθώς και τον κ. Καχριμάνη Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ να δείξουν το ανθρώπινο πρόσωπο τους και να άρουν τις άνισες και υπέρμετρες συνέπειες των απρόσμενων ενεργειών τους που έφεραν εκατοντάδες νοικοκυριά σε απόγνωση, σκεπτόμενοι ότι δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο της κακοδιαχείρησης της ΔΕΥΑΝ οι ευπαθείς ομάδες. Φυσικά να εξοφληθούν οι οφειλές, αλλά με ρυθμίσεις ανθρώπινες. Το νερό είναι το ύψιστο αγαθό»

Η νέα ρύθμιση οφειλών από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν. προέβλεπε από 12 σε 60 δόσεις και μείωση της προκαταβολής από 20% σε 5%. Επιπλέον αναφερόταν πως δίνεται έμφαση στις ευπαθείς ομάδες όπου για τους συμπολίτες μας ο μέγιστος αριθμός δόσεων σε αυτή την περίπτωση είναι 120, με μηδενική προκαταβολή.

Όπως τονίζεται στο σχετικό κείμενο, η μη πληρωμή του τρέχοντος λογαριασμού (ενώ υπάρχει σε ισχύ ρύθμιση) θα επιφέρει την απώλεια ρύθμισης. Σε περίπτωση απώλειας της ρύθμισης ή δημιουργίας νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών θα ισχύει:

  1. διακοπή υδροδότησης και τέλη επανασύνδεσης.
  2. αποστολή οφειλών σε Δ.Ο.Υ και Τράπεζες.

Πιθανώς οι όποιες κατασχέσεις έχουν ενδεχομένως γίνει, να συνδέονται με το δεύτερο σενάριο, δηλαδή κάποιες οφειλές να έχουν αποσταλεί σε εφορία και τράπεζες

Διαβάστε εδώ τη σχετική ρύθμιση.