ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τα μασάει ο Θεοδωρικάκος για δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους της καθαριότητας των ΟΤΑ

Τα μάσησε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σχετικά με την επέκταση του δώρου Πάσχα και στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, την οποία μετ’ επιτάσεως ζητά η ΠΟΠ-ΟΤΑ. Ερωτηθείς σχετικά για το δώρο Πάσχα, είπε ότι «θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο διαρκώς τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και πιστεύω ότι την  επόμενη μέρα θα έχουμε και πιο πρακτικούς τρόπους να αναγνωρίσει η  πολιτεία με πράξεις τη μεγάλη συνεισφορά τους».

Από την πλευρά της η ΠΟΠ-ΟΤΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης καταγγέλλοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν εξήγγειλε την καταβολή δώρου Πάσχα για τους εργαζομένους στους ΟΤΑ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προάσπισης της Δημόσια Υγείας. Σε σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Τις δύσκολες αυτές ημέρες που διανύουμε οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνουν την δική τους μάχη για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας με υπηρεσίες πρώτης γραμμής όπως η Καθαριότητα και οι Υγειονομικές υπηρεσίες, κοιμητήρια, Δημοτική Αστυνομία, ΚΕΠ, Κοινωνική Αλληλεγγύη, Δημοτικά Ιατρεία κλπ.
Σε πολλούς  Δήμους οι εργαζόμενοι δίνουν αυτή την μάχη χωρίς Είδη Ατομικής Προστασίας τα οποία μάλιστα θα έπρεπε λόγω της κατάστασης να επεκταθούν και πέρα από τα προβλεπόμενα.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την έκθεση στον κίνδυνο των εργαζόμενων στα απόβλητα, στα σκουπίδια αλλά και τις απολυμάνσεις, Δομές Υγείας και τις υπόλοιπες υπηρεσίες αιχμής.

Παρ’ όλα αυτά ο Πρωθυπουργός στο Διάγγελμά του ξέχασε τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και όχι μόνο δεν τους συμπεριέλαβε στις παροχές αλλά ούτε καν τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους στην δοκιμαζόμενη σήμερα κοινωνία.

Καλούμε τον Υπουργό αλλά και την ΚΕΔΕ να πάρουν άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων αλλά και να συμπεριληφθούν στις παροχές που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός».