ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Κόρινθος: Η ανακύκλωση ξεκινά από τους πολίτες

Με το σύνθημα “η ανακύκλωση ξεκινά από τους πολίτες” άνοιξε για τον δήμο Κορινθίων ο κύκλος της  ενημέρωσης που αναμένεται να επιφέρει αύξηση ποσοστών ανακύκλωσης, περαιτέρω προστασία του περιβάλλοντος και εξοικονόμηση πόρων.

Ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ξεκίνησε τη συνέντευξη τύπου που έδωσε για το συγκεκριμένο θέμα με το μήνυμα «βάζουμε στους μπλε κάδους ΜΟΝΟ τα ανακυκλώσιμα υλικά», δίνοντας έμφαση στη σωστή διαλογή στην πηγή. 

«Ο Δήμος Κορινθίων έχει ήδη παραλάβει και τοποθετήσει 440 νέους πράσινους κάδους στο σύνολο των 2.000 που υπάρχουν στο δήμο, έχει ενισχύσει πρόσφατα με προσωπικό την υπηρεσία για την αποκομιδή και πολύ σύντομα θα παραλάβει από την Ε.Ε.Α.Α και μπλε κάδους καθώς επίσης και απορριμματοφόρο στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ανακύκλωσης η οποία αποτελεί εθνική στόχο. Ο Δήμος κάνει τις προσπάθειες που πρέπει, οι πολίτες να βοηθήσουν τις προσπάθειες αυτές για να κατορθώσουμε να προστατεύσουμε καλύτερα το περιβάλλον μας και να εξοικονομήσουμε πόρους. «

Ο Δήμαρχος έκανε λόγο για το σχέδιο που υλοποιείται στην καθαριότητα και το οποίο τον τελευταίο χρόνο έχει επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα, σημείωσε ωστόσο πως τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα. «Ενισχύουμε τον εξοπλισμό καθαριότητας με την προμήθεια αυτόν τον χρόνο τεσσάρων απορριμματοφόρων τα οποία θα είναι και πλυντήρια κάδων και ακόμα τεσσάρων τον επόμενο.  Επισκευάσαμε και συντηρήσαμε τον υπάρχοντα εξοπλισμό προκειμένου να αξιοποιηθεί πλήρως. Η αποκομιδή γίνεται σήμερα με το σύστημα GPS και είναι αποτελεσματική.»

Μιλώντας για την κομποστοποίηση και την διαλογή στην πηγή ανέφερε πως οι καφέ κάδοι θα τοποθετηθούν αφού τελειώσει η δικαστική διαδικασία που αφορά την μονάδα κομποστοποίησης ενώ κάλεσε τους πολίτες να προχωρήσουν σε διαλογή στην πηγή, να μην αφήνουν απορρίμματα εκτός των κάδων, να κλείνουν τους κάδους αφού τοποθετήσουν εντός τα απορρίμματα, να συνεννοούνται με την υπηρεσία καθαριότητας για τα ογκώδη.

«Πολύ σύντομα ξεκινά στο δήμο μας η ανταποδοτική ανακύκλωση. Οι πολίτες θα μπορούν να έχουν και οικονομικό όφελος ανακυκλώνοντας γυαλί και πλαστικό, παράλληλα όμως θα πρέπει μικροί και μεγάλοι να κάνουν διαλογή στην πηγή. Η κομποστοποίηση επίσης θα ξεκινήσει σύντομα, είτε με την μονάδα κομποστοποίησης είτε με άλλο τρόπο τον οποίον θα επιλέξουμε. Εκείνο που ζητώ από τους πολίτες είναι, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα των ογκωδών, να συνεννοούνται με την υπηρεσία για την ημέρα και ώρα αποκομιδής τους.», κατέληξε.