ΨυχαγωγίαΑρχείο

Πρωταγωνιστής το Κατάκολο σε σουηδικό σήριαλ

Το όμορφο ηλειακό θέρετρο, το Κατάκολο είναι το σκηνικό των γυρισμάτων δημοφιλούς σουηδικού σήριαλ ελέω … “Χριστίνας Ωνάση”! Δεν εννοούμε βέβαια την τελευταία απόγονο της θρυλικής οικογένειας παρά τη θαλαμηγό που φέρει το όνομά της (“Christina O”) και βρίσκεται αραγμένη ανοιχτά του λιμανιού του Κατάκολου. 

Η θρυλική θαλαμηγός επελέγη από σουηδική παραγωγή ώστε να γίνει το πλατό των γυρισμάτων του σήριαλ που ετοιμάζεται και κάπως έτσι οι “Βίκινγκς” έκαναν απόβαση στο λιμάνι της Ηλείας! 

Εντυπωσιασμένοι οι Σκανδιναβοί από τις ομορφιές του τόπου, εντυπωσιασμένοι οι ντόπιοι από τις Σουηδές, κάπως έτσι εκτυλίσσεται μια διεθνής συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τον τόπο με πρώτο και κύριο την προβολή του, αλλά και την οικονομική ενίσχυση της αγοράς σε καιρούς χαλεπούς, λόγω κορωνοϊού. 

Η θαλαμηγός  “Christina O” 

Η Christina O η θρυλική θαλαμηγός που κάποτε ανήκε στον δισεκατομμυριούχο Έλληνα πλοιοκτήτη Αριστοτέλη Ωνάση, ήταν μέχρι πρόσφατα η 45η μεγαλύτερη θαλαμηγός στον κόσμο, αφού έχει μήκος που αγγίζει τα 100 μέτρα. 

Το θρυλικό σκάφος, που η ανακατασκευή του κόστισε στον Ωνάση 4 εκατ. δολλάρια, έχει φιλοξενήσει στα καταστρώματά της κορυφαίες προσωπικότητες του 20ου αιώνα. Το 1978, η Χριστίνα Ωνάση την παραχώρησε στο ελληνικό δημόσιο, για να τη χρησιμοποιεί ο ο εκάστοτε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. 

Το δημόσιο μετονόμασε τη θαλαμηγό σε “Αργώ”, ενώ τη συντήρησή της ανέλαβε το Πολεμικό Ναυτικό και οι υπεύθυνοι φρόντιζαν ώστε το σκάφος να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο να σαλπάρει, στην άμεση διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας και των υψηλών καλεσμένων του. Η θαλαμηγός χρησιμοποιήθηκε μόνο μία φορά από τον Χρήστο Σαρτζετάκη.

Το 1998 την αγόρασε από το ελληνικό δημόσιο ο Τζον Παπανικολάου, ο οποίος τη μετασκεύασε ξοδεύοντας 50 εκατ. δολλάρια και απεκατέστησε το αρχικό της όνομα “Christina O”.