ΡεπορτάζΑρχείο

Τζιχαντιστής στο Ναύπλιο: Παράνομος μετανάστης που του δόθηκε άσυλο και έμενε στην Τρίπολη

Πατέρας τεσσάρων παιδιών, ο οποίος είχε έρθει το 2017 στη Λέσβο ως παράνομος μετανάστης, είναι ο 27χρονος τζιχαντιστής που συνελήφθη κοντά στην Τρίπολη και οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι στον εισαγγελέα Ναυπλίου

Του χορηγήθηκε άσυλο και τον τελευταίο καιρό διέμενε σε διαμέρισμα που νοικιάζει ΜΚΟ στην Τρίπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς ήταν πολεμιστής του ISIS και σε βάρος του εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία, που είχε διαβιβαστεί και στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Τζιχαντιστής του ISIS στον εισαγγελέα Ναυπλίου

 

Βάσει του εντάλματος, θεωρείται υψηλόβαθμο στέλεχος του ISIS. Ωστόσο ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι γαμπρός του ηγέτη της Αντιπολίτευσης στο Τατζικιστάν και γι’ αυτό έχει διωχθεί στη χώρα του και βασανιστεί. Γι’ αυτό ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα το οποίο και του δόθηκε.

Σε τυχαίο έλεγχο της Αστυνομίας, είδαν τα στοιχεία του και αμέσως ειδοποίησαν την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές του Τατζικιστάν, προκειμένου να διευκρινιστεί τι ακριβώς συμβαίνει με τον άνθρωπο αυτό.

Τζιχαντιστής του ISIS στον εισαγγελέα Ναυπλίου

 

Οδηγήθηκε τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης στην εισαγγελία Ναυπλίου από άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που έφεραν κουκούλες. Η επιχείρηση μεταφοράς του στα δικαστήρια έγινε με κινηματογραφικό τρόπο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Περιπολικά με σειρήνες συνοδευόμενα από συμβατικά αυτοκίνητα της αστυνομίας τον οδήγησαν εντός του Δικαστικού Μεγάρου στο Ναύπλιο για να τεθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Να σημειωθεί πως μετά τα απανωτά τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη, ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική έχουν βρίσκονται σε εγρήγορση, έχοντας ενεργοποιήσει το πληροφοριακό τους δίκτυο, προκειμένου ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν τις προθέσεις ακραίων ισλαμιστων που μένουν στη χώρα μας.

Ο 27χρονος δεν βρίσκεται σε λίστες υπόπτων ελληνικών και διεθνών υπηρεσιών ασφαλείας για συμμετοχή στον ISIS.

Τζιχαντιστής του ISIS στον εισαγγελέα Ναυπλίου

 

Στην Ελλάδα, ύστερα από τις νέες τρομοκρατικές επιθέσεις σε Βιέννη και Γαλλία, κινήθηκαν οι αυτοματοποιημένες διαδικασίες για την ενίσχυση και εντατικοποίηση των φυλάξεων σε αυστριακούς στόχους, καθώς και σε Γαλλικούς

Το βάρος των προληπτικών ενεργειών των δύο υπηρεσιών πέφτει σε αυτοσχέδια τζαμιά σε Αττική και επαρχία, όπου ενδέχεται ιμάμηδες να κάνουν κηρύγματα μίσους εναντίον του δυτικού πολιτισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί είναι οι μουσουλμάνοι που είναι αντίθετοι σ αυτές τις τυφλές θρησκευτικές τρομοκρατικές ενέργειες και είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν τις Αρχές ώστε να μην δούμε αυτά τα ακραία φαινόμενα και στη χώρα μας.

Τζιχαντιστής του ISIS στον εισαγγελέα Ναυπλίου