ΚοινωνίαΑρχείο

Συνοικιακή κομποστοποίηση στην Καλαμάτα

Ένα φιλόδοξο σχέδιο συνοικιακής κομποστοποίησης επανενεργοποιεί ο δήμος Καλαμάτας με στόχο την ενίσχυση της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων και τον περιορισμό των στερεών αποβλήτων. 

Συνοικιακή Κομποστοποίηση στην Καλαμάτα

Στο πλαίσιο αυτό υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και της εταιρείας  RΕ:ΤΗΙΝΚ KOIN. Σ.ΕΠ. για την ανάθεση των εργασιών: «Ελέγχου, συντήρησης και μερικής αντικατάστασης του υπάρχοντος δικτύου συνοικιακής κομποστοποίησης» έχουν πραγματοποιηθεί  οι παρακάτω ενέργειες:

  • Ολική κατάργηση είκοσι συνολικά κομποστοποιητών του Δικτύου λόγω φθοράς ή μη βέλτιστης χρήσης
  • Αφαίρεση πέντε συνολικά κομποστοποιητών, οι οποίοι είχαν υποστεί φθορές και αντικατάστασή τους με νέους. Πρόκειται για κομποστοποιητές στις περιοχές: Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού, νότια του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων (δύο), στη συμβολή των οδών Φαρών και Βασιλίσσης Όλγας και στο  Πάρκο Τέντας (στις εγκαταστάσεις του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ).
  • Με την ολοκλήρωση της σύμβασης προβλέπεται αντικατάσταση είκοσι οχτώ (28) συνοικιακών κομποστοποιητών, ενώ θα υλοποιηθούν εργασίες συντήρησης σε δώδεκα (12). Με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί ολική επαναλειτουργία του Δικτύου με σαράντα κομποστοποιητές.

Συνοικιακή Κομποστοποίηση στην Καλαμάτα

Συνοικιακή Κομποστοποίηση στην Καλαμάτα

Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση των οργανικών απορριμμάτων όσων συμμετέχουν στο πρόγραμμα και η παραγωγή εδαφοβελτιωτικού.

Όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας θα οργανωθούν ενημερωτικά εργαστήρια για την εκπαίδευση των πολιτών στην κομποστοποίηση και στη διαχείριση του συνοικιακού κομποστοποιητή της γειτονιάς τους.