ΠολιτισμόςΑρχείο

Digital επέτειος για την Άλωση Παλαμηδίου στο Ναύπλιο

Εντελώς διαφορετικός θα είναι φέτος ο εορτασμός για την Άλωση του Παλαμηδίου στο Ναύπλιο ελέω κορωνοϊού που δεν επιτρέπει να γίνουν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις.

Ο ΔΟΠΠΑΤ σκέφτηκε μια digital επέτειο και γι’ αυτό το λόγο απευθύνθηκε στον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης», ώστε να ετοιμάσει μια τιμητική εκδήλωση με ιστορικά στοιχεία από την μεγάλη εκείνη μέρα που ο πορθητής Στάικος Σταϊκόπουλος μπήκε στο εμβληματικό κάστρο του Ναυπλίου, απελευθερώνοντας την πόλη από τον Τουρκικό ζυγό. Η εκδήλωση θα προβληθεί διαδικτυακά στις 30 Νοεμβρίου.

Όπως σημειώνει η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη:

«Η επέτειος από τα 198 χρόνια της απελευθέρωσης του Ναυπλίου από τους Τούρκους, η επερχόμενη μεγάλη επέτειος των 200 χρόνων από την επανάσταση του’ 21 και η επέτειος των 200 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης μας,  προφανώς και επιβάλλουν να μιλήσουμε γι’ αυτές ειδικά τώρα, που όλοι ζούμε κάτω από τις δύσκολες συνθήκες, τον περιορισμό και του εγκλεισμού του κορονοϊού.

Δώδεκα μέρες πριν την επέτειο της Άλωσης του Παλαμηδίου και στο ΔΟΠΠΑΤ πήραμε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση και προβολή διαδικτυακά μιας τιμητικής εκδήλωσης με ιστορικά στοιχεία από την μεγάλη εκείνη μέρα που ο πορθητής Στάικος ΣταΪκόπουλος μπήκε στο Παλαμήδι.

Έτσι, απευθυνθήκαμε στον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης», που επί σειρά ετών έχει την ευθύνη και την επιμέλεια της συγκεκριμένης εκδήλωσης, για να παρουσιάσει, έστω και με αυτό τον τρόπο το μεγάλο ιστορικό γεγονός της πόλης μας.

Η μετάδοση θα γίνει διαδικτυακά στις 30 Νοεμβρίου 2020.

Φυσικά, όταν η χώρα θα ανοίξει ,με το καλό θα είμαστε και πάλι όλοι μαζί έξω για να γιορτάσουμε όλες τις επετείους, καθώς και όλα αυτά που μας ενώνουν και είναι πολλά

Μένουμε υπεύθυνοι…
Μένουμε ασφαλείς…
»