ΚοινωνίαΑρχείο

Θρίλερ στις Σπέτσες: Τροχαίο ή δολοφονία ο θάνατος του 26χρονου;

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στις Σπέτσες μετά την είδηση ότι ένας 22χρονος φέρεται να σκότωσε με μια μαχαιριά έναν 26χρονο Σπετσιώτη, έπειτα από καυγά που είχαν για αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου εκτός οικισμού, στη πίσω πλευρά του νησιού και αρχικά είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι πρόκειται για τροχαίο με μηχανή.

Ωστόσο σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αντιδήμαρχος Σπετσών, Σπύρος Φαρδέλος, στο protothema.gr, «δεν τίθεται αμφιβολία πλέον ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, καθότι αυτό έδειξε και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Ο δράστης τραυμάτισε το θύμα με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα. Προσπάθησε να διαφύγει, όμως η σορός του βρέθηκε σε κοντινή απόσταση».

Τι φέρεται πως συνέβη

Μια παρέα νεαρών που εντόπισαν τον 26χρονο να αιμόφυρτο στο έδαφος, δίπλα στη μηχανή του, υπέθεσαν πως πρόκειται για τροχαίο και έτσι κάλεσαν την αστυνομία. Άλλοι πάλι ισχυρίζονται ότι επίτηδες δόθηκε η εσφαλμένη εντύπωση πως πρόκειται για τροχαίο προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η εγκληματική ενέργεια.

Επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης αρχικά κυνήγησε με πιστόλι το θύμα και στη συνέχεια τον μαχαίρωσε με στιλέτο στην κοιλιά. Ο άτυχος 26χρονος εξέπνευσε στις 11 το βράδυ στο ιατρείο του νησιού όπου είχε μεταφερθεί.

Αυτόπτες μάρτυρες του καυγά που είχαν οι δυο νεαροί, ανέφεραν αργότερα στις Αρχές τι ακριβώς είχε συμβεί και ποιος ήταν ο δράστης 

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το θύμα πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία. Ο δράστης συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.