ΚοινωνίαΑρχείο

Γορτυνία: Μόνο 2 θετικά επί συνόλου 220 rapid tests

Μόνο δύο θετικά έδειξαν τα 220  rapid tests που έγιναν την Πέμπτη 26/11 από δυο κλιμάκια  ελέγχου του Ε.Ο.Δ.Υ. στις Τοπικές Κοινότητες Λαγκαδίων, Βυτίνας, Βαλτεσινίκου και Πράσινου του δήμου Γορτυνίας. 

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από το υγειονομικό προσωπικό του Ε.Ο.Δ.Υ., ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Γορτυνίας και αποτελούν συνέχεια του προγράμματος που υλοποιείται εδώ και αρκετές μέρες με σκοπό την πρόληψη και προστασία του τοπικού πληθυσμού. 

Στους ελέγχους, παρόντες ήταν και εξετάστηκαν και οι ίδιοι, αιρετά στελέχη της Δημοτικής Αρχής, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, δημοτικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι λοιπών υπηρεσιών.  Παρών στη διαδικασία των τεστ ήταν και ο Διευθυντής του Κ.Υ. Δημητσάνας, ιατρός Βασίλης Βαρδιάμπασης.

Οι δημότες ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο ποσοστό στην πρόσκληση. Σε σύνολο 220 rapid tests, εντοπίστηκαν δύο μόλις θετικά δείγματα, τα οποία αποτελούν επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Τα δυο θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν στην Δημοτική  Ενότητα Κλείτορος, στην Τοπική Κοινότητα Πράσινου, είναι ασυμπτωματικά και έχουν τεθεί ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Στάθης Κούλης, δήλωσε σχετικά:

«Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από κλιμάκια του Ε.Ο.Δ.Υ. θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα, σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Γορτυνίας, σε μια προσπάθεια να καλυφθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση του Δήμου. Με αυτό τον τρόπο, θα έχουμε μια σαφή εικόνα τυχόν διασποράς του ιού σε όλη την επικράτεια του Δήμου Γορτυνίας.

Η περιορισμένη εμφάνιση των κρουσμάτων δεν θα πρέπει να ανησυχήσει τους δημότες.  Αν συνεχίσουμε όλοι να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό του κορωνοϊού COVID-19, θα μπορέσουμε αποτελεσματικά να αναχαιτίσουμε τη διασπορά  του στο Δήμο Γορτυνίας. Ο Δήμος θα συνεχίσει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση, στηρίζοντας με κάθε τρόπο τους δημότες του.

Θερμή παράκληση προς όλους, είναι να συνεχίσουν να τηρούν απαρέγκλιτα τους κανόνες για την διαφύλαξη της ατομικής αλλά και της δημόσιας υγείας».