ΚοινωνίαΑρχείο

Κορινθία: 300 rapid test για την ελαιοσυγκομιδή

Ο φόβος ενός φαινομένου υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, φυλάει τα έρμα στην Κορινθία και για το λόγο αυτό, η Περιφέρεια διαθέτει 300 rapid test που θα γίνουν σε εργάτες γης που απασχολούνται αυτή την εποχή στις εργασίες ελαιοσυγκομιδής. 

Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας μάλιστα, επικοινώνησε με  την υπεύθυνη κινητών μονάδων ΕΟΔΥ του Ν. Κορινθίας και ανέφερε πως «Η ΠΕ Κορινθίας θα διαθέσει όσα rapid test χρειασθούν προκειμένου στην πρόληψη και ασφάλεια των πολιτών του Νομού.  Ήδη τη Δευτέρα θα διατεθούν περίπου 300 τεστ από την ΠΕ Κορινθίας γι αυτό τον σκοπό».

Η διαδικασία των rapid tests είναι μία απλή διαδικασία που μπορούν να πραγματοποιήσουν ενήλικες αλλά και παιδιά (με την παρουσία γονέα) και έχοντας μαζί τους μόνο το ΑΜΚΑ και την ταυτότητά τους. 

Μάλιστα ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γκιολής απηύθυνε έκκληση στους εργάτες που απασχολούνται στην ελαιοσυγκομιδή και σε άλλες αγροτικές εργασίες, από αύριο, τηρώντας τα μέτρα προστασίας του ΕΟΔΥ (μάσκα και αποστάσεις), να υποβληθούν σε rapid test τα οποία θα πραγματοποιηθούν στη Νεμέα

Συγκεκριμένα τα τεστ πρόκειται να πραγματοποιηθούν δωρεάν από τις κινητές μονάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και Τρίτη 1 Δεκεμβρίου από τις 10 πμ έως τις 13 μμ. Η δράση έρχεται ως συνέχεια των δωρεάν τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε Κιάτο και Βέλο-Βόχα.