ΡεπορτάζΑρχείο

Αργολίδα: Κατέβασε ποτάμια η έντονη βροχόπτωση το ξημέρωμα

Ποτάμια κατέβασε η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της Αργολίδας, λόγω της έντονης βροχόπτωσης τα ξημερώματα της Δευτέρας,
Από το πρωί η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ναυπλιέων με μηχανήματα του δήμου κάνει αποκατάσταση σε δρόμους στην περιοχή Αγίου Αντωνίου, Μαραθιά, Κάντια και όπου αλλού χρειάζεται για να επανέλθουν οι δρόμοι σε κανονική λειτουργία.

Κατέβασε ποτάμια η έντονη βροχόπτωση στην Αργολίδα

 

Κατέβασε ποτάμια η έντονη βροχόπτωση στην Αργολίδα

Οι οδηγοί των αυτοκινήτων που κινούνται στους δρόμους τις πρωινές ώρες πρέπει να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν να διασχίζουν ποτάμια και ρέματα στις περιπτώσεις που οι δρόμοι περνούν μέσα από αυτά, αφού υπάρχει ο κίνδυνος να κατεβάζουν πολύ νερό.

Σε ετοιμότητα είναι η Πολιτική Προστασία του δήμου Ναυπλιέων, με τον κο Σταύρο Γαβρήλο, να συντονίζει.

Πολιτική Προστασία Ναυπλίου

Όπως αναφέρει και η μετεωρολογική υπηρεσία ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ηπειρωτικά (πλην Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) και στη Δυτική Κρήτη.

Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται το ψυχρό μέτωπο, όπως το είδε ο μετεωρολογικός δορυφόρος METEOSAT, το πρωί της Δευτέρας 7/12, οι κεραυνοί που κατέγραψε την ίδια στιγμή το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθώς και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής που καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

ΧΑΡΤΗΣ ΜΕΤΕΟ

Φαινόμενα, κατά τόπους ισχυρά, αναμένονται κατά το υπόλοιπο της Δευτέρας 7/12 στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει έως το μεσημέρι κυρίως στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν αρχικά στα ηπειρωτικά (πλην Μακεδονίας και Θράκης) και έως το βράδυ σε όλη τη χώρα.