ΚοινωνίαΑρχείο

Τα τελευταία λόγια του 8χρονου πριν διασωληνωθεί: “Μην ανοίξετε το δώρο μου χωρίς εμένα”

Να μην του ανοίξουν το χριστουγεννιάτικο δώρο του τα αδέλφια του, ζήτησε ο μικρός από την Ηλεία που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Ρίου διασωληνωμένος πια. Θυμίζουμε ότι ο 10χρονος νοσηλεύεται ΜΕΘ Παίδων του Ρίου με μεταφλεγμονώδες σύνδρομο το οποίο προέκυψε ως επιπλοκή από τον κορωνοϊό.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΓΝΠ, Ανδρέας Ηλιάδης αποκάλυψε ότι ο 8χρονος, λίγο πριν τον διασωληνώσουν, τους εκμυστηρεύτηκε ότι όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει… αστροναύτης.  

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες αν και το παιδί ξεπέρασε τον ιό η εμφάνιση ενός συνδρόμου που μιμείται τη νόσο Καβασάκι, ως επιπλοκή τον οδήγησε στη ΜΕΘ Παίδων, την περασμένη Παρασκευή.

«Το σύνδρομο μοιάζει αρκετά με το Καβασάκι.Το μιμείται αλλά είναι “διαφορετική οντότητα”. Επειδή είναι κάτι νέο, είμαστε δύο φορές πιο προσεκτικοί σε ό,τι κάνουμε. Το παιδί αυτή τη στιγμή υποστηρίζεται με καρδιολογικά φάρμακα και από μάσκα c-pap. Φαίνεται ότι η κατάσταση του βελτιώνεται και είμαι αισιόδοξος ότι τα επόμενα 24ωρα θα μειωθεί η ανάγκη για τέτοια υποστήριξη» λέει ο κ. Ηλιάδης στο thebest.gr και τονίζει ότι από τη μία οι γονείς δεν πρέπει να τρομοκρατηθούν καθώς τέτοιες περιπτώσεις είναι σπάνιες.