ΚοινωνίαΑρχείο

Κάποιοι στο Ναύπλιο αποφάσισαν να μην τους σιωπήσουν οι μάσκες (Βίντεο)

Μια ομάδα φοιτητών και ντόπιων χτυπά καμπανάκι στους Ναυπλιώτες για το θέμα στέρησης των ελευθεριών με πρόσχημα τον κορωνοϊό.

Με ανάρτησή στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν:

«Στις 17 του Νοέμβρη, εν μέσω μίας πρωτοφανούς απαγόρευσης το φιλήσυχο Ναύπλιο κατακλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούσαν κάθε σημείο περιμετρικά της παλιάς πόλης. Αυθόρμητα την ημέρα εκείνη φοιτήτριες/τες της Σχολής Καλών Τεχνών και ανήσυχες/ους ντόπιες/ους που επιλέξαμε να μην σιωπήσουμε εκείνη την ημέρα βρεθήκαμε στην Πλατεία Συντάγματος αφού πρώτα αφήσαμε ένα λουλούδι μπροστά από το πανό που είχε αναρτηθεί στο 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και πραγματοποιήσαμε μία συμβολική παρέμβαση.

Νωρίτερα εκείνη την ημέρα σε δυάδες τριγυρνούσαμε σε όλο το Ναύπλιο παίζοντας μουσική εις μνήμην της εξέγερσης του πολυτεχνείου και ηχητικά ντοκουμέντα από την περίοδο της χούντας από τα ηχεία μας, σε μία προσπάθεια να “ξυπνήσουμε” την πόλη.

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μία παγκόσμια ημέρα που καθιερώθηκε από θεσμικούς φορείς με τους οποίους καθόλου δεν ταυτιζόμαστε, ωστόσο σήμερα πολλά από τα δικαιώματα μας έχουν κλονιστεί και καταπατηθεί. Δικαιώματα τα οποία κατακτήθηκαν πολύ δύσκολα μέσα από αιματηρούς αγώνες απλών ανθρώπων. Βασικότερα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το δικαίωμα στην ζωή και το δικαίωμα στην ελευθερία που νιώθουμε πως τα στερούμαστε.

Το κράτος, εν μέσω της πανδημίας επέβαλε την δεύτερη καθολική καραντίνα εντελώς απρόοπτα αφού την μία ημέρα έλεγε ότι δεν τίθεται ζήτημα καθολικής καραντίνας και την επόμενη την επέβαλε, ενώ δεν φρόντισε καθόλου για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας προηγουμένως αφήνοντας τις/ τους εργαζόμενες/ους στον τομέα της υγείας να παλεύουν με όσα μέσα έχουν και τις/τους ασθενείς να σβήνουν μέσα στα σπίτια τους, χωρίς περίθαλψη αφού τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει ασφυκτικά και οι διαθέσιμες Μ.Ε.Θ. είναι ελάχιστες.

Επίσης πολλά νοσοκομεία ανέβαλαν την λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και των τακτικών χειρουργείων. Και όταν ήταν πολύ αργά, επιτάχθηκαν δύο ιδιωτικές κλινικές στην πολύπαθη Θεσσαλονίκη, το σχέδιο ναυάγησε και κανείς δεν νοσηλεύτηκε σε αυτές και αυτό αποτελεί άλλο ένα τεκμήριο που αποδεικνύει πως το κράτος κανέναν σοβαρό σχεδιασμό δεν έχει για την διαχείριση της πανδημίας ενώ ταυτόχρονα αφαιρεί από τους πολίτες το δικαίωμα στην ιατρική περίθαλψη».

Δείτε το σχετικό βίντεο στο Instagram:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Foitit@ (@foitita)