ΚοινωνίαΑρχείο

Κορωνοϊός στο Ναύπλιο: Πώς σχεδιάζουν να αποφύγουν τη διασπορά στον ΔΟΚΟΙΠΑΝ

Τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ναυπλιέων (ΔΟΚΟΙΠΑΝ) προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που προέκυψε με τα δύο κρούσματα κορωνοϊού σε υπαλλήλους, εκθέτει ο πρόεδρος του Οργανισμού Γιάννης Μπούνος.

Αναστολή λειτουργία του ΔΟΚΟΙΠΑΝ, επαναληπτικά τεστ σε υπαλλήλους, απολυμάνσεις και λίστα δημοτών που εξυπηρετήθηκαν από τους έν λόγω υπαλλήλους συγκαταλέγονται μεταξύ των ενεργειών στις οποίες προβαίνει ο Οργανισμός.

Σημειώνει ο πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΑΝ με αφορμή θετικό κρούσμα σε υπάλληλο του Δημοτικού Οργανισμού:

“Ο Οργανισμός τόσο κατά την διάρκεια της προηγούμενης καραντίνας, όσο και της τωρινής υπερβαίνει των δυνατοτήτων του με καθημερινό και αδιάκοπο αγώνα για να στηρίξει την τρίτη ηλικία με την παροχή νοσηλευτικής κάλυψης (συνταγογράφηση, εμβολιασμοί κτλ), να διανείμει το συσσίτιο και να εξυπηρετήσει όσους δημότες κριθεί αναγκαίο. Αδιάλειπτα συντονίζει με πρόγραμμα την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών .

 Σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ τηρεί ευλαβικά τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα, διενεργώντας συνεχείς δειγματοληπτικούς ελέγχους Covid-19 από την κινητή μονάδα ΚΟΜΥ σε όλο το προσωπικό του Οργανισμού. Έχει προμηθευθεί rapid test, τα οποία εφόσον κριθεί απαραίτητο πραγματοποιούνται στους υπάλληλους από τις νοσηλεύτριες του Οργανισμού, ως επιπλέον μέτρο πρόληψης. Στα πλαίσια της υγειονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας είναι αναγκαίο να τηρούνται πλήρως οι συστάσεις των ειδικών.

Παρόλα αυτά, όπως και οι λοιμωξιολόγοι αναφέρουν, ο ιός έχει εισβάλλει στα σπίτια μας και τη Δευτέρα έγινε γνωστό το πρώτο κρούσμα που σχετίζεται με τον Οργανισμό.

Έγκαιρα και στοχευμένα , πάντα σε συννενόηση με τον Δήμαρχο κ. Κωστούρο Δημήτριο ,υπό την καθοδήγηση του ΕΟΔΥ και σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Ναυπλίου ιχνηλατήθηκαν οι άμεσες επαφές του κρούσματος. Από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης πρόεκυψε επιπλέον ένας υπάλληλος θετικός στον κορωνοϊό.

Ο Οργανισμός προέβη στις εξής ενέργειες ώστε να αποφευχθεί η διασπορά και να λήξει η κρίση εν τη γενέσει της: 

  • Απολύμανση του κτιρίου του ΔΟΚΟΙΠΑΝ.
  • Πραγματοποίηση δεύτερου μοριακού τεστ από την μονάδα ΚΟΜΥ σε όλους τους υπάλληλους που αποτελούν στενές επαφές των κρουσμάτων, σήμερα Πέμπτη 10/12.
  • Δημιουργία λίστας των δημοτών που εξυπηρετήθηκαν από τους υπαλλήλους του Οργανισμού και η επαφή τους σχετίζεται με το χρονικό διάστημα μετάδοσης που ορίζεται από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, για τον δειγματοληπτικό έλεγχο, που ήδη πραγματοποιήθηκε. Από τον ως τώρα διενεργηθέντα έλεγχο τα αποτελέσματα είναι αρνητικά.
  • Με απόφαση του Πρόεδρου του Οργανισμού θα διενεργηθεί και τρίτο τεστ σε όλο το προσωπικό του Οργανισμού (ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΔΟΚΟΙΠΑΝ, ΚΗΦΗ, ΚΑΠΗ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ) την Τρίτη 15/12 και την Τέταρτη 16/12.
  • Η λειτουργία του Οργανισμού με απόφαση Πρόεδρου αναστέλλεται μέχρι την λήψη των αποτελεσμάτων και των τελευταίων μοριακών τεστ.

Στη διάρκεια αυτή το συσσίτιο συνεχίζει να διανέμεται καθημερινώς με άτομα που δεν αποτελούν επαφή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ούτε των επαφών που ιχνηλατούνται.

Ο Οργανισμός ανήκει σε εκείνες τις υπηρεσίες μέριμνας που από την πρώτη γραμμή αγωνίζεται για την παροχή βοήθειας στις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες. Δυστυχώς εκεί η έκθεση με την τεράστια απειλή είναι πιο άμεση! Με πλήρη συνείδηση και ενδιαφέρον θα γίνει οτιδήποτε ανθρωπίνως δυνατό, ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης!

Οποιαδήποτε παραφιλολογία εμπλέκει τον Οργανισμό με «ορφανά» κρούσματα είναι ανυπόστατη και άστοχη, διότι κανένα από τα δυο θετικά κρούσματα δεν σχετίζεται με τα κρούσματα άλλων περιοχών του Δήμου μας.

Ευχόμαστε την γρήγορη ανάρρωση των δυο υπαλλήλων μας! Παραμένουμε ενωμένοι και ασφαλείς. Τηρούμε με συνέπεια τα μέτρα, φορώντας μάσκα και κρατώντας αποστάσεις.

Μαζί θα καταφέρουμε να νικήσουμε!»