ΡεπορτάζΑρχείο

Οργή στη Μάνη: Χάνει δεδομένα ο μετεωρολογικός σταθμός λόγω αργού ίντερνετ

Πολλές καταγγελίες για εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες διαδικτύου υπάρχουν από την περιοχή της Μάνης, σύμφωνα με όσα αναφέρονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, η Περιφέρεια σημειώνει ότι υπήρξαν καταγγελίες ότι τουλάχιστον για μία 3ετία έχουν ενημερωθεί, με σχετικό έγγραφο, οι αρμόδιοι οργανισμοί τηλεπικοινωνιών για “τεράστιο πρόβλημα µε τις χαμηλές ταχύτητες” σε περιοχές της Μάνης με έγγραφο “υπογεγραμμένο από ιδιώτες και επαγγελματίες”.

Το συγκεκριμένο έγγραφο, μάλιστα, συνυπογράφεται και από τον διευθυντή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθώς σε περιοχή της Μάνης “συντηρείται μετεωρολογικός σταθμός του Αστεροσκοπείου, ο οποίος προβλέπει τον καιρό για όλη την περιοχή, και η ταχύτητα του διαδικτύου είναι τόσο χαμηλή που χάνει δεδομένα ο σταθμός και δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά”.

Επιπλέον, γίνεται λόγος για ξενοδοχειακές μονάδες και άλλες επιχειρήσεις οι οποίες “λειτουργούν ουσιαστικά χωρίς ίντερνετ, αφού η κάθε σύνδεση, εξαιτίας της χαμηλής ταχύτητας, μπορεί να εξυπηρετήσει το πολύ μέχρι 2-3 άτομα”.