ΚοινωνίαΑρχείο

Συνάντηση για την τουριστική ανάδειξη του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο και φιλικό περιβάλλον, πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση με στόχο την τουριστική ανάδειξη του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Καλαβρύτων. 

Στη συνάντηση όπου κατατέθηκαν απόψεις, προβληματισμοί σχετικά με τη λειτουργία έως τώρα του Οδοντωτού σιδηρόδρομου καθώς και ιδέες και προτάσεις για περαιτέρω αξιοποίηση της γραμμής στο μέλλον, συμμετείχαν ο δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Αθαν. Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Φωκ. Ζαΐμης, ο Διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φιλ. Τσαλίδης, ο Επικεφαλής Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Επενδύσεων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Πέτρος Αρβανίτης, καθώς και ο κ. Θεόδωρος Τόλιας,, Προϊστάμενος Επιβατικών Μεταφορών.

Συνάντηση για τον Οδοντωτό Καλαβρύτων

Ο κ. Τσαλίδης, όπως αναφέρεται στο tempo24.news έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προτάσεις που παρουσιάστηκαν από το Δήμο Καλαβρύτων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και προγραμματίστηκε εκ νέου ραντεβού εντός του Ιανουαρίου, προκειμένου να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου, Περιφέρειας και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σκοπός του μνημονίου αυτού θα είναι η περαιτέρω τουριστική ανάδειξη του Οδοντωτού Σιδηρόδρομου, με αξιοποίηση τόσο των νέων όσο και των παλαιών συρμών του, τη συντήρηση των ιστορικών κτιρίων, τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας του, την υιοθέτηση καινοτόμων υπηρεσιών για τα Ελληνικά δεδομένα των τουριστικών σιδηροδρόμων, με μακροχρόνιο στόχο την προσέλκυση ακόμα περισσότερων τουριστών και τη διεύρυνση της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.