Ναύπλιο: Γκρίνιες για τη Μαρίνα και το κτήριο του συσσιτίου στην Ευαγγελίστρια

Οι αποφάσεις στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν βρήκαν τους πάντες σύμφωνους, καθώς υπήρξαν …γκρίνιες για δύο έργα που αφορούν το Ναύπλιο. Συγκεκριμένα η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου όπως τόνισε δια του επικεφαλής της Θανάση Πετράκου, είναι ριζικά αντίθετη με την επιλογή της Περιφερειακής Αρχής Νίκα, να συνεχίσει την πολιτική Τατούλη σε δυο έργα που αφορούν το Ναύπλιο και τα οποία χαρακτηρίζει «κορυφαίες αρνητικές επιλογές».

Αυτά αφορούν την έγκριση της χρηματοδότησης με 1,5 εκ. Ευρώ για την κατασκευή κτιρίου για το Συσσίτιο της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου και την συνέχιση στην β’ φάση του ΣΔΙΤ της Μαρίνας Ναυπλίου.

Όπως σημειώνει η περιφερειακή παράταξη στην ανακοίνωσή της:

«Οι σημερινές αποφάσεις επιβεβαιώνουν την εκτίμηση μας ότι Νίκας και Τατούλης συμφωνούν στις βασικές επιλογές της ίδιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής .

Είμαστε αντίθετοι διότι, για εμάς, το ΣΔΙΤ της Μαρίνας Ναυπλίου είναι ένα έργο το οποίο δίνει ένα δημόσιο χώρο προς ιδιωτική εκμετάλλευση. Είναι μια επιλογή αντίθετη με το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, γιατί το έργο αυτό για να “είναι βιώσιμό” θα του δοθούν ως προίκα για εμπορική εκμετάλλευση μεγάλος χώρος από το λιμάνι , από το παρκινγκ και αν αυτά δεν επαρκούν θα του δοθούν και άλλοι δημόσιοι χώροι κατά προτεραιότητα!

Θυμίζουμε ότι στους χώρους αυτούς θα κατασκευαστούν 3.000 τ.μ. καταστημάτων. Άρα δεν θα έχουμε μόνο αλλοίωση της εικόνας του Ναυπλίου, αλλά και την καταστροφή των ήδη πληττόμενων λόγω πανδημίας, μικρών επιχειρήσεων του ιστορικού κέντρου του Ναυπλίου.

Η συμμαχία Νίκα – Τατούλη συνεχίζεται και στην δημόσια χρηματοδότηση του κτιρίου “Συσσιτίου” της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου. Ένα έργο το οποίο εγκρίνεται προς κατασκευή, ενώ υπάρχει εκκρεμής ένσταση στο ΣτΕ. Όπως είχαμε αναφέρει και προεκλογικά, το έργο αυτό αντί για δομή παρασκευής γευμάτων απόρων θα γίνει εμπορικός χώρος εστίασης πλέον των 500 τ.μ. Και αναρωτιόμαστε, δεν υπάρχουν χώροι σε άλλο σημείο της πόλης; Χρειάζεται να αλλοιωθεί ένας χώρος φυσικού κάλλους και να καταπατηθεί ένα Μυκηναϊκό νεκροταφείο; Δεν υπάρχουν δημόσιοι ή δημοτικοί χώροι που να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των άπορων συμπολιτών μας;

Είναι προκλητικό την ώρα που φτωχοποιούνται οι συμπολίτες μας να δίνονται 1.500.000 Ευρώ, δημόσιου χρήματος. Όταν με ελάχιστα χρήματα μπορεί να λειτουργήσει χώρος συσσιτίων για τους άπορους συμπολίτες μας στο κτίριο του Γηροκομείου Ναυπλίου, το οποίο αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική λύση με μηδενικό κυριολεκτικά “κτιριακό” κόστος, και μάλιστα υπό την ευθύνη και την εποπτεία των Υπηρεσιών του Δήμου».