ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Το Κρανίδι θα αδερφοποιηθεί με πόλη της Ρουμανίας

Σε πολιτιστικές ανταλλαγές στοχεύει σε πρώτη φάση η προσπάθεια συνεργασίας για την Αδελφοποίηση της Ερμιόνης με την πόλη Topoloveni της Ρουμανίας.

Ο Δήμαρχος της Ρουμάνικης πόλης επισκέφθηκε το δημαρχείο Ερμιονίδας και συναντήθηκε γι΄ αυτό τον σκοπό με τον δήμαρχο Δημήτρη Καμιζή. Ο κος Botarca Gheorghe βρέθηκε στην Ερμιονίδα με αφορμή τη συμμετοχή της Ρουμανικής χορωδίας στην 21η Χορωδιακή Συνάντηση Ερμιόνης και του Χορευτικού από τοTopoloveni στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ με γνωστά μουσικά κομμάτια από όλο τον κόσμο και παραδοσιακούς χορούς των Βαλκανίων.

Αφού ο Δήμαρχος Ερμιονίδας καλωσόρισε τον κ. BotarcaGheorghe ακολούθησε μια περιεκτική και εποικοδομητική συζήτηση πάνω σε θέματα της διοικητικής δομής και της καθημερινότητας των δύο Δήμων καθώς και πρωτοβουλίες ή προοπτικές που έχουν αναλάβει ως Δήμαρχοι.

Ο κ. Καμιζής δώρισε στο Δήμαρχο Topoloveniπαραδοσικά γλυκά της Ερμιονίδας, βιβλία του Δήμου Ερμιονίδας, Ελαιόλαδο Κρανιδίου, ενώ από το Οινοποιείο Κοντοβράκη δωρίστηκαν χαρακτηριστικά κρασιά της περιοχής

Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν εκτός από το Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Καμιζή αιρετά μέλη του Δήμου, μέλη του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας, η Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ κα Αλεβίζου Αγγελική, η Πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης κα Αντωνοπούλου Μαρία, ο χοροδιδάσκαλος της Δημοτικής Χορευτικής Ομάδας Ερμιονίδας κ. Κοντοκάλης Δημήτριος καθώς εθελοντές και εθελόντριες της, η εκπρόσωπος του σκακιστικού τμήματος κα. Αυδούλη Λίτσα και η εκπρόσωπος του Οινοποιείου Κοντοβράκη κα Κωτσάκη Νάντια.