ΚοινωνίαΑρχείο

Όλοι έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους του νοσοκομείου Ναυπλίου, μόλις ξεσηκώθηκαν

Σωρεία δηλώσεων και ανακοινώσεων για το νοσοκομείο Ναυπλίου, μετά την διαμαρτυρία του προσωπικού που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Ομόφωνο ήταν το ψήφισμα του δήμου Ναυπλίου για το Νοσοκομείο Ναυπλίου, που ζητά τη συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου, αλλά και την αναβάθμισή του. Το ψήφισμα αποφασίστηκε να παραδοθεί στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, από αντιπροσωπεία  στην οποία θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος, οι αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου, οι βουλευτές του Νομού Αργολίδας οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Ναυπλιέων και η Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων με σύνθημα «Πρωτεύουσα Πόλη, Πρωτεύουσα Δομή» συνδύασε τη λειτουργία του Νοσοκομείου με «το ειδικό ιστορικό βάρος της πόλης του Ναυπλίου, αλλά με τον ιδιαίτερο τουριστικό χαρακτήρα της, αφού βρίσκεται μέσα στους πέντε πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας». Ο κ. Κωστούρος τόνισε ότι «το αίτημα να παραμείνει ανοιχτό και αναβαθμισμένο το Νοσοκομείο θέλει όλους μας ενωμένους σε αυτό τον αγώνα μακριά από κομματικές διαμάχες». 
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός σχετικά με την λειτουργία του Νοσοκομείου Ναυπλίου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ως προς δημοσιεύματα που αφορούν την λειτουργία του Νοσοκομείου Ναυπλίου, εκτός από τη σχετική Ερώτηση που έχω καταθέσει στη Βουλή, σε συνάντηση που είχα με τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζο, αλλά και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε αργά το απόγευμα με πρωτοβουλία του, με διαβεβαίωσε ότι το Νοσοκομείο Ναυπλίου θα συνεχίσει να λειτουργεί με εξορθολογισμό των διασυνδεμένων Νοσοκομείων Ναυπλίου και Άργους, ώστε να υπάρξει βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες και τους επισκέπτες της Αργολίδας. Αυτό επεσήμανα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Ναυπλίου που συγκλήθηκε εκτάκτως για αυτό το θέμα».
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Αργολίδας ζητά την ακύρωση του νόμου 4052/2012 που προβλέπει τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις νοσοκομείων. Μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Επιδιώκουμε να μην υποβαθμιστούν τα δύο Κέντρα Υγείας, Λυγουριού και Κρανιδίου, απεναντίας να ενισχυθούν, να λειτουργούν με πληρότητα, γιατί σε μεγάλο βαθμό καλύπτουν τις ανάγκες του αγροτικού πληθυσμού και της τουριστικής κίνησης. Για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ αποτελεί προτεραιότητα η οργανωμένη πρωτοβάθμια περίθαλψη.
Τέλος για εμάς, εκ των ων ουκ άνευ, είναι η άμεση αποπληρωμή των χρωστούμενων προς τους εργαζομένους των δύο νοσοκομείων. Συγκεκριμένα, και στα δύο νοσοκομεία, από τον Μάρτη δεν έχουν εξοφληθεί οι εφημερίες των γιατρών και από τον Φλεβάρη οι υπερωρίες του νοσηλευτικού προσωπικού. Προτεραιότητά μας είναι η επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημόσιων νοσοκομείων».
Με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο συναντήθηκε ο βουλευτής Γ. Μανιάτης ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ο Υπουργός Υγείας αποδέχθηκε απολύτως την αρχή που του πρότεινα για την περίπτωση των νοσοκομείων Αργολίδας, σύμφωνα με την οποία θεωρείται αδιανόητη οποιαδήποτε σκέψη γιο κλείσιμο του νοσοκομείου Ναυπλίου και αντίθετα ο σχεδιασμός σε επίπεδο Κλινικών και Τμημάτων στηρίζεται στην αρχή «Η Αργολίδα έχει ένα νοσοκομείο που στεγάζεται σε δύο διαφορετικά κτίρια, ένα του Άργους και ένα του Ναυπλίου».
Τέλος, η ΑΝΤ. ΑΡ. ΣΥ. Α. Αργολίδας, με ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Να μην αφήσουμε να γίνει το Νοσοκομείο Ναυπλίου η αρχή για το χτύπημα της υγείας του λαού από την κυβέρνηση της ΕΕ και του μνημονίου! Να μην αφήσουμε την υγεία να γίνει ένα αγαθό για λίγους προνομιούχους! Τα νοσοκομεία φτιάχτηκαν από τον λαό και ανήκουν στον λαό».
Η ΚΟ Ανασύνταξης Ναυπλίου τονίζει:  Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο νοσοκομείο του Ναυπλίου πρέπει να δικαιωθούν! Σε συντονισμό και με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου του Άργους, με όλα τα σωματεία των εργαζομένων της περιοχής αλλά και με όλο το λαό  της Αργολίδας πρέπει να διεκδικήσουμε:
– Να μην κλείσει το νοσοκομείο του Ναυπλίου.
– Να αναβαθμιστούν στο επίπεδο που θα καλύπτουν πραγματικά τις ανάγκες του πληθυσμού οι παροχές υγείας.
– Καμία απόλυση εργαζόμενων – προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό – καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και των δύο νοσοκομείων της Αργολίδας.