ΟικονομίαΑρχείο

4.663.771 ευρώ για Αρκαδικό – Χάνι Μερκούρη

Αυστηρό χρονοδιάγραμμα δεκαπέντε (15) μηνών, δηλαδή μέχρι 27-10 –2013 έχει τεθεί για την την ολοκλήρωση των εργασιών στο οδικό τμήμα Αρκαδικό – Χάνι Μερκούρη.
Ο δρόμος Ναυπλίου – Λυγουριού, το λεγόμενο σύγχρονο «Γεφύρι της Άρτας» έχει πλέον βάσιμες ελπίδες να ολοκληρωθεί και να δοθεί στην κυκλοφορία.
Την Δευτέρα η εργοληπτική επιχείρηση υπέγραψε την σύμβαση και το έργο ξεκινά.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται από τη διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών: Με παλαιότερη εργολαβία της Υπηρεσίας και στα πλαίσια του Γ΄ ΚΠΣ 2000 – 2006, κατασκευάστηκε το οδικό τμήμα Αρκαδικό – Χάνι Μερκούρη  της Εθνικής οδού Ναύπλιο-Λυγουριό μέχρι το στάδιο της οδοστρωσίας. Η  εργολαβία αυτή διαλύθηκε δίχως να έχει ολοκληρωθεί πλήρως το φυσικό της αντικείμενο.
Με την παρούσα εργολαβία προβλέπεται η ολοκλήρωση των υπολειπόμενων εργασιών, ώστε να ολοκληρωθεί πλήρως και να αποδοθεί σε λειτουργία το υπόψη οδικό τμήμα, μήκους 8,0 χλμ περίπου.
Το τεχνικό αντικείμενο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την κατασκευή τεχνικού Κάτω Διάβασης, την κατασκευή τοίχου αντιστήριξης, ανακατασκευή οδοστρωσίας και κατασκευή των προβλεπομένων ασφαλτικών, έργα κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης καθώς και έργα ασφάλισης, εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού στις περιοχές των ισόπεδων κόμβων, τα προβλεπόμενα έργα Πρασίνου, ολοκλήρωση εργασιών επιφανειακής απορροής ομβρίων και ολοκλήρωση εργασιών αποκατάστασης του τοπικού οδικού δικτύου (παραπλεύρων και καθέτων οδών).
Όπως ανακοινώθηκε σε συνδυασμό δε με την πρόσφατα περατωθείσα εργολαβία κατασκευής του υποτμήματος από το Χάνι Μερκούρη μέχρι το Λυγουριό μήκους 5,0 χλμ περίπου,  θα αποδοθεί σε χρήση νέο ενιαίο τμήμα Εθνικής Οδού από τη θέση Αρκαδικό έως Λυγουριό, μήκους 13,0 χλμ και με ασφαλτοστρωμένο πλάτος κυκλοφορίας 11,0μ, σε αντικατάσταση του γνωστού υφιστάμενου τμήματος με τα πολύ κακά γεωμετρικά χαρακτηριστικά και τη στενότητα του οδοστρώματος, που διέρχεται μέσα από τους οικισμούς.