ΆρθροΑρχείο

Η ηλιθιότητα

Σ ΑΥΤΗ την χώρα που εξορίστηκε η δημοκρατία απ την γέννηση του νεοελληνικού κράτους, επόμενο ήταν να μπερδεύονται τα κόμματα εξουσίας στο τι είναι ο κάθε πολιτικός χώρος. Σκεφτείτε πως η κατ εξοχήν συντηρητική παράταξη δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν είναι δεξιά, μετριοπαθείς δεξιά, κεντροδεξιά, φιλελεύθερη κλπ. Σκεφτείτε ακόμα πως ο ‘πατριωτισμός’ χρησιμοποιήθηκε απ το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα- «Η Ελλάδα στους Έλληνες» προκειμένου να εκμεταλλευτεί ο αμερικανόσταλτος τον τότε αντιαμερικανισμό των Ελλήνων εξάπτοντας πατριωτικές φαντασιώσεις για την Ελλάδα των 5 ηπείρων και των 5 θαλασσών, ως κληρονόμος του Ε. Βενιζέλου.
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ δεν έχει να κάνει με τις πολιτικές επιλογές της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, έχει όμως να κάνει ευθέως με το κεφάλαιο το οποίο εξυπηρετούν. Όσοι νομίζουν πως έχουν πολιτική συγγένεια με την ΧΑ και βρίσκονται στην ΝΔ ή είναι άσχετοι ή αποτελούν δούρειο ίππο. Όσο κάποιοι Νεοδημοκράτες πιστεύουν πως έτσι παλαντζάροντας και προς τον φασισμό μπορούν να κρατηθούν στην εξουσία κάνουν μεγάλο λάθος αφού δημιουργούν γέφυρες στους «χουλιγκάνους» ψηφοφόρους να μεταβαίνουν με ήσυχη την συνείδηση στον φασισμό, θεωρώντας τον μάλλον σαν εθνικό χρέος.
ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ξεχνούν πως ουδέποτε οι αρχ. Έλληνες υπήρξαν ρατσιστές. Ακόμα και ο Αλέξανδρος που κατέλυσε την Δημοκρατία κάθε άλλο παρά ρατσιστής ήταν. Όταν μάλιστα ο Ίβηρας ρωμαίος αυτοκράτορας Flavius Theodosius Augstus ή Θεοδόσιος Α’ κατέστρεφε τους Ναούς, οι εναπομείναντες έλληνες φιλόσοφοι υποστήριζαν πως έτσι καταλύεται και η δημοκρατία και ο τρόπος συγκέντρωσης χρημάτων για την αυτοκρατορία!
Ο ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (ο Ναζισμός) έχει κοινωνικές ρίζες και ταξικά αντανακλαστικά. Δεν είναι τυχαίο φαινόμενο της μια νύχτας. Έχει στοιχίσει χιλιάδες ψυχές ελλήνων που ήθελαν την χώρα τους αδούλωτη κι όμως τόσες χιλιάδες «έλληνες» έδωσαν την ψήφο τους στους υμνητές των κατακτητών. Η έλλειψη παιδείας, ο ρόλος προβολής των ΜΜΕ της ΧΑ, ο απλοϊκός τρόπος προσέγγισης του φασισμού, δεν δημιούργησε απλά ένα μόρφωμα, δημιούργησε ένα τέρας, όσο κι αν πολλοί φοβούνται να το παραδεχτούν όντας συνένοχοι του εκτρώματος της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Ηλιθιότητα, το κληρονομικό χαρακτηριστικό μιας ‘ανθέλληνος΄ φυλής. (Άκης Ντάνος)