ΡεπορτάζΑρχείο

Αστυνομική επιχείρηση στην Αργολίδα – Ρομά έκλεβαν γραμμές του ΟΣΕ

Μπροστά σε μία έπληξη βρέθηκαν οι αστυνομικοί κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Αργολίδα. Ημεδαποί Ρομά πιάστηκαν με ολόκληρη σιδηροδρομική γραμμή μαζί τους! Οι αστυνομικοί συνέλαβαν φυσικά τους δράστες και απέδωσαν τα κλεμμένα στον αρμόδιο υπάλληλο του ΟΣΕ.

 

Αναλυτικότερα:

Αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε προχθές 19.2.2014, στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου, του Άργους και του Κρανιδίου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια πενήντα επτά άτομα, εκ των οποίων εκατόν ενενήντα επτά ήταν ημεδαποί και εξήντα  ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε διακόσια έξι οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά σαράντα ένα  άτομα, από τα οποία τριάντα έξι ήταν ημεδαποί και πέντεήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν επτά άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

· Δύο τσιγγάνοι, για κλοπή σιδηροδρομικών γραμμών του Ο.Σ.Ε.

· Δύο ημεδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.

· Τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκαν ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, δύο υποθέσεις κλοπών σε οικίες, στο Άργος Αργολίδας, καθώς και μία υπόθεση απάτης σε βάρος γυναίκας. Για τις υποθέσεις των κλοπών σχηματίστηκαν δικογραφίες, σε βάρος  3 τσιγγάνων (2 γυναίκες και ένας άνδρας) αντίστοιχα, ενώ για την υπόθεση της απάτης, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός Έλληνα και μίας Ρουμάνας.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά ενενήντα δύο παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία παράβαση Υγειονομικής Διάταξης και μία  παράβαση της Νομοθεσίας «Περί προστασίας Περιβάλλοντος», ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τμήματα σιδηροδρομικών γραμμών, τα οποία αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο του Ο.Σ.Ε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.