ΠολιτισμόςΑρχείο

«Εν Άργει Διονύσια» με Φάνη Παυλόπουλο και Αλέκο Βρέτο

Δυο ντόπιοι καλλιτέχνες που έχουν διακριθεί όχι μόνο σε πανελλαδικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, θα παρουσιάσουν τα έργα τους στην εκδήλωση «Εν Άργει Διονύσια» στις 3,4 και 5 Απριλίου στον πολυχώρο των Στρατώνων του Καποδίστρια στο Άργος.

Ο ηθοποιός Φάνης Παυλόπουλος είναι η χαρά του instagram. Με μοναδικό του εργαλείο το iphone του απαθανατίζει εικόνες που σε ταξιδεύουν. Έχει το δικό του φωτογραφικό στυλ το οποίο λατρεύουν 130.000 followers. Το βερολινέζικο blog iGNANT είναι αφιερωμένο στους τομείς της τέχνης , όπως η φωτογραφία το design και η αρχιτεκτονική. Λίγες μέρες πριν περιέλαβε τον Φάνη Παυλόπουλο στα INSTA FAV του blog του. Είναι ένας από τους 11 χρήστες instagram που επέλεξε παγκοσμίως η βρετανική εταιρεία Barbour για τη νέα της καμπάνια. Ο τίτλος της έκθεσης του Φάνη Παυλόπουλου που θα φιλοξενηθεί στα «Εν Άργει Διονύσια» είναι «No place is boring.»
 
Ώρες έκθεσης: 18:00-22:00.
Ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας -Φάνης Παυλόπουλος

Το μουσικό κομμάτι της βραδιάς θα καλύψει με τις «βραβευμένες» μουσικές του ο ταλαντούχος σολίστας και συνθέτης Αλέκος Βρέτος Σολίστ στο ούτι, πιανίστας και συνθέτης, ο Αλέκος Βρέτος αναμιγνύει την τζαζ, την αραβική, την λάτιν και την ελληνική μουσική σε ένα αριστοτεχνικό κοκτέιλ ήχων από παραδοσιακά και μοντέρνα όργανα, όπως το ούτι και το νάι, το πιάνο αλλά και τα ντραμς.

Κοινό και κριτικοί επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στο “Mergin”, την πρώτη προσωπική δισκογραφική δουλειά του που κυκλοφόρησε το 2009, μετά από το άλμπουμ “Yunan” με το Meliti Ensemble ήδη από το 2004. Το “Mergin” πηγαίνει το ούτι σε αχαρτογράφητες γι’ αυτό περιοχές, αφήνοντας μία έντονη τζαζ γεύση μαζί με ένα ελαφρό άρωμα αραβικής μουσικής παράδοσης, μέσα από την τριβή μουσικών από διαφορετικούς κόσμους, όπως ο Τάκης Πατερέλης και ο Bassam Saba.
 
Αίθουσα Τέχνης Αμυμώνη
3, 4 και 5 Απριλίου 2014 Ώρα: 21:00
Μουσική Σκηνή
«Αλέκος Βρέτος Trio»
(Αλέκος Βρέτος – ούτι, Δημήτρης Σεβδαλής – πιάνο, Δημήτρης Χριστόπουλος – μπάσο, Δημήτρης Κλωνής- drums)