ΡεπορτάζΑρχείο

Ποια είναι τα 60 σκάφη της έκθεσης και ποια ξεχωρίσαμε

Πραγματοποιήθηκαν εχθές το απόγευμα τα εγκαίνια του 1ου Mediterranean Yacht Show που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην πόλη του Ναυπλίου. Μία πραγματικά αξιόλογη πρωτοβουλία που αναμένεται να φέρει διεθνή προβολή στην πόλη μας, και αξίζουν συγχαρητήρια στους εμπνευστές της. Παρόλα αυτά εμείς δεν πρόκειται να σταθούμε στις εικόνες και τις δηλώσεις των επισήμων αλλά στους αληθινούς πρωταγωνιστές που είναι τα σκάφη.

Δείτε στο παρακάτω Link ένα προς ένα ποια είναι τα 60 σκάφη που λαμβάνουν μέρος στην έκθεση και κάποιες βασικές τεχνικές πληροφορίες γι’ αυτά:

Mediterranean Yacht Show – Συμμετέχοντα σκάφη

 

Ξεχωρίζει η πολυτελής θαλαμηγός «Aqua» (παραπάνω φωτογραφία), την οποία επιλέγει κάθε φορά που έρχεται στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές της διακοπές η πριγκίπισσα του Μαρόκο, Λάλα Σάλμα και η οποία είναι 40 μέτρων και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 10 άτομα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το «Alexandra», ένα 50μετρο σκαρί που έχει κατασκευαστεί στο ιταλικό ναυπηγείο Βenetti. Διαθέτει συνολικά τέσσερα καταστρώματα, με κοινά χαρακτηριστικά την πολυτέλεια και την άνεση. Για τη ναυπήγησή του χρειάστηκαν συνολικά 24 μήνες εντατικής εργασίας ώστε να προκύψει ένα σκάφος που να πληρεί την υψηλή ποιότητα κατασκευής του ναυπηγείου και τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών και των ενοικιαστών.

Το «Alexandra» είχε νοικιαστεί μαζί με τη θαλαμηγό «Dragon» και άλλα δύο μικρότερα σκάφη από την Αντζελίνα Τζολί και τον Μπραντ Πιτ, που ταξίδεψαν σε Αιγαίο και Ιόνιο.

 

Ένα από τα σκάφη που εκτίθεται είναι και το «Pollux» που είχε νοικιαστεί από την Μόνικα Μπελούτσι όταν είχε κάνει κρουαζιέρα σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

 

Με μια πρώτη ματιά μας έκαναν εντύπωση κι’ άλλα σκάφη όπως το DUKE, το SOLARIS, το GEORGE P, το TROIA και το υπέροχο καταμαράν NOVA.
 

Τις επόμενες ημέρες και μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε καλύτερα την έκθεση και να προσθέσουμε και άλλες προτάσεις.