ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Κατάφερε και τους συσπείρωσε ο Κωστούρος

Ο προϋπολογισμός του Ναυπλίου για το 2015 πέρασε αναίμακτα, με μόλις δύο αρνητικές, η μία θα λέγαμε αναμενόμενη. Κατά τ’ άλλα ο Δημήτρης Κωστούρος φαίνεται το ‘χε σχεδιάσει καλά και κατάφερε να πείσει ακόμα και τους πολιτικούς του αντιπάλους να ψηφίσουν θετικά, με εξαίρεση την Μαργαρίτα Καραμολέγκου και τον Γιώργο Πινάτση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Προς τιμήν τους οι παρατάξεις του Χρήστου Γραμματικόπουλου και του Παντελή Κοκκινόπουλου, συναίνεσαν στο σχέδιο που τους παρουσιάστηκε, στο οποίο απ’ ότι φαίνεται διέκριναν αρκετά θετικά σημεία.

Όπως αναφέρεται και στο Δελτίο Τύπου του Δήμου Ναυπλιέων:
Χωρίς συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις για το θεαθήναι το Δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων ενέκρινε προχθές πλειοψηφικά, με δύο μόλις αρνητικές ψήφους της κα. Καραμολέγκου και του κ. Πινάτση, τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2015.

Τόσο ο κ. Γραμματικόπουλος, όσο και ο κ. Κοκκινόπουλος ως επικεφαλής των παρατάξεών τους στάθηκαν κριτικά, ως προς την στρατηγική εξεύρεσης χρημάτων ο πρώτος και ως προς το θέμα των τρόπο των ενημερώσεων επί των θεμάτων, πριν εισαχθούν προς ζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ο δεύτερος, ενέκριναν με την ψήφο τους τον προϋπολογισμό, επιβεβαιώνοντας το συναινετικό πνεύμα των τελευταίων συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Οι αντιρρήσεις της κα. Καραμολέγκου εστιάστηκαν κυρίως στην δομική αδυναμία του διοικητικού συστήματος λήψεις αποφάσεων, ζητώντας την ενεργό συμμετοχή της βάσης, των τοπικών συμβουλίων σ` αυτές.

Απ την πλευρά του ο κ. Πινάτσης δικαιολόγησε την αρνητική ψήφο του μέσα από την ταύτιση του Δήμου με τις λειτουργίες του αστικού κράτους ως συνυπεύθυνου της κρίσης.

Κλείνοντας την συζήτηση ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, υπεραμύνθηκε του προϋπολογισμού που αν και «πολύ σφιχτός», λόγω της κρίσης διέπεται από αναπτυξιακές κατευθύνσεις, όπως είναι ηο χωροταξικός σχεδιασμός, ο κλασσικός τουρισμός και ο αγροτουρισμός κλπ. «Κάποτε οι προϋπολογισμοί προέβαλαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Σήμερα ασχολούνται με την οικονομία στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος ενώ παράλληλα εκτελούνται έργα που ανταποκρίνονται στο όραμα των δημοτών μας», κατέληξε ο δήμαρχος Ναυπλιέων, ευχόμενος σε όλους καλές γιορτές.