ΠολιτισμόςΑρχείο

Οι Αρκάδες της Αργολίδας δεν θέλουν το Ναύπλιο για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Ο Σύλλογος Αρκάδων Αρκαδίας “φτύνει” το Ναύπλιο και στηρίζει ανοιχτά την Τρίπολη για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Όχι ότι έχει και ιδιαίτερη σημασία δηλαδή…

Όπως σημειώνει το Δ.Σ. του Συλλόγου Αρκάδων Αργολίδας δια του προέδρου του Δαμιανού Τζαβάρα:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Αρκάδων Αργολίδας , στη συνεδρίαση της 2ας Μαΐου του 2015 έλαβε γνώση της επιστολής σας, σχετικά με τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 και ομόφωνα: 

– Συγχαίρει τον Δήμαρχο Τρίπολης, την Οργανωτική Επιτροπή και εκφράζει τον ενθουσιασμό του, για την πρωτοβουλία αυτή. 

-Εύχεται ολόψυχα επιτυχία στην προσπάθεια και εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο να εκφράσει την πλήρη συμπαράσταση του Συλλόγου μας στην προσπάθεια για την επιτυχία του σκοπού σας, πού θα ωφελήσει σημαντικά την Τρίπολη και τη γενέτειρά μας Αρκαδία.

Σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου, θέλω να σας βεβαιώσω ότι στηρίζουμε τη διεκδίκηση του τίτλου της Π.Ε.Ε. από την Τρίπολη-Αρκαδία και όλες τις ενέργειές σας για την επιτυχία και την απόκτηση του τίτλου, πράγμα πού ευχόμαστε ολόψυχα. 

Αξίζει να πάρει η Τρίπολη-Αρκαδία τον τίτλο. Είναι το κέντρο και η πρωτεύουσα της Πελοποννήσου , το κέντρο του Αρκαδισμού και είναι σε όλους γνωστή η συμβολή των Αρκάδων στην απελευθέρωση της πατρίδας. Συγκινητική δε, είναι η σύμπτωση της διεκδίκησης του τίτλου για το 2021 με την 200ή επέτειο της έναρξης του Αγώνα του 1821, για την Εθνική Αναγέννηση.

Θα είμαστε στο πλευρό σας και θα έχετε την ένθερμη υποστήριξη μας. 

Με τιμή και εγκάρδιες ευχές για επιτυχία,