ΠολιτισμόςΑρχείο

Χόρεψαν με τη ψυχή τους σε Κεφαλάρι, Ελληνικό, Μύλους και Σκαφιδάκι

Πολύ υψηλού επιπέδου παραστάσεις παραδοσιακού χορού,  προσφέρθηκαν  το  τετραήμερο  1 – 4 Ιουλίου 2015  στα τέσσερα Δημοτικά  Διαμερίσματα του Δήμου Άργους.

Ξεπερνώντας τα ογκώδη προβλήματα  που  δημιουργή- θηκαν, από  τακτικούς και έκτακτους κινδύνους , οι διοργανωτές κινήθηκαν μεθοδικά και προγραμματισμέ-να   και  απέδωσαν στο πολυάριθμο κοινό που παρευρέθηκε, υψηλού επιπέδου στοιχεία, από την Ελλάδα μας και την  παράδοσή  της.
 

Σύμμαχοι στην υπερπροσπάθεια  ήταν:
α) Η απίστευτη συμβολή της Ομάδας Εθελοντών Υπο-στήριξης του 6ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ.
β) Η πρωτοφανής σύσφιξη σχέσεων ανάμεσα στα παιδιά και στις οικογένειές τους, σε 4 διπλανά χωριά.
γ) Η πολυάριθμη συμμετοχή χορηγών που σήκωσαν στις ΄΄πλάτες ΄΄ τους όλο το οικονομικό βάρος των παραστάσεων.
δ) Η υψηλού επιπέδου διδασκαλία παραδοσιακών χορών από την έμπειρη  Καθηγήτρια  Φυσικής  Αγωγής
 κα  Γιάννα  Κωστοπούλου – Κούβαλη και την ομάδα καθηγητών  Φ.Α. που συνεργάζονται αρμονικά μαζί της και
ε) Η πολύ ευρεία συμμετοχή των κατοίκων και των 4 Δημοτικών Διαμερισμάτων ( Κεφαλάρι – Ελληνικό – Μύλοι – Σκαφιδάκι ) που και τις 4 βραδιές κατέκλυσαν τους χώρους των παραστάσεων και με το ευγενές και θερμό χειροκρότημά τους ΄΄απογείωναν ΄΄τις προσπάθειες των χορευτών.
 

Μεταφέρθηκαν χοροί και τραγούδια από όλες τις περιοχές της πατρίδος μας, όπως επίσης αποδώθηκαν 4 εξαιρετικά δρώμενα , αυστηρά προσηλωμένα στην παράδοση και στις αξίες μας.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρουσία  ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ  ΤΩΝ  ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΑΙΩΝ που οδηγούσε κάθε βραδιά τους συμμετέχοντες σε μια παρέλαση αξιών, ιδεωδών , άμιλλας , ομαδικότητας , προόδου και δημιουργίας. Συμμέτοχοι και μπροστάρηδες της προσπάθειας ήταν η Εκκλησία και όλοι οι δημιουργικοί τοπικοί φορείς και των 4 κοινωνιών.
 

Φιλοξενήθηκαν Χορευτικές Ομάδες από διπλανούς νομούς, με ξεχωριστή παρουσία από το Δήμο Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.
 

Όλες αυτές οι παραστάσεις διεύρυναν την παρακαταθήκη των αξιών μας και μας δημιουργούν κεκτημένη ταχύτητα για το 7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ 2016.