ΑθλητισμόςΑρχείο

Ποδηλατική αποβίβαση 220 Γερμανών του “Berlin”στο Ναύπλιο

Μια διαφορετική προσέγγιση επέλεξε η Ραδιοφωνία-Τηλεόραση της Βαυαρίας, Μπαγιέρισερ Ρούντφουνγκ (BR) για να γνωρίσουν οι τηλεθεατές του την ελληνική φύση και τα Ελληνικά αξιοθέατα των Αρχαιολογικών περιοχών κλπ. με τα ποδήλατα, πράγμα που δίνει μια καλή ευκαιρία για διαφήμιση του Ελλαδικού χώρου και των προϊόντων της χώρας.
Στο φετινό του ταξίδι, το κρουαζιερόπλοιο “BERLIN” με τους τηλεθεατές της BR έδεσε στο λιμάνι του Ναυπλίου στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου απ‘ όπου οι ποδηλάτες επισκεύτηκαν το Ναύπλιο και τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.
Την Τρίτη στις 8.30 το απόγευμα στην «πλατεία Συντάγματος» ο δήμος Ναυπλιέων διοργάνωσε «Ελληνική βραδιά» προς τιμήν των Γερμανών ποδηλατών, ενώ ο εμπορικός σύλλογος Ναυπλίου και οι τουριστικές επιχειρήσεις του Τολού μύησαν τους Γερμανούς στα γαστριμαργικά μυστικά της μεσογειακής κουζίνας και στις ομορφιές της περιοχής μας. Χθες Τετάρτη στις 9 το πρωί ομάδα 220 Γερμανών ποδηλατών διαφόρων επαγγελμάτων και με ηλικίες πάνω των πενήντα ετών, συνοδευόμενη από ποδηλάτες του Ναυπλίου  και από 15 μέλη του ποδηλατικού Συλλόγου Αργολίδας “Ορθοπεταλιές”, ξεκίνησε απ το λιμάνι του Ναυπλίου για να επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. “Δυστυχώς η μέρα της επίσκεψης είναι εργάσιμη και πολλά μέλη του συλλόγου μας εργάζονται και δεν μπορούν να συμμετέχουν. Αν ήταν απόγευμα ή Σαββατοκύριακο θα μπορούσαμε να τους συνοδέψουμε με 50-60 ποδηλάτες”, τόνισε στον “α” η πρόεδρος του κα. Ειρήνη Λιακοπούλου, που μαζί με την αντιπρόεδρο του συλλόγου Ντία Παρασκευοπούλου, υποδέχτηκαν τους Γερμανούς ποδηλάτες στις Μυκήνες.
Στο ύψος της πύλης των Λεόντων, από πλευράς του Δήμου Άργους-Μυκηνών προσφέρθηκαν στους Βαβαρούς ποδηλάτες, αναμνηστικά και χυμός απ τα πορτοκάλια του νομού.
Ήδη το θέμα της επίσκεψης των Βαβαρών στο Ναύπλιο και τις Μυκήνες κίνησε το ενδιαφέρον του Αθηναϊκού τύπου και προβλήθηκε αντίστοιχα με συνεντεύξεις.
Εμπνευστής του “ραδιο-τηλεοπτικού” ποδηλατικού γύρου και ψυχή της διοργάνωσης είναι ο δημοσιογράφος της BR, διευθυντής του Ράδιο 3, κ. Θωμάς Γαϊτανίδης, “Toto“. Πολύ σημαντική είναι και η προσφορά του επιστημονικού συμβούλου, αρχαιολόγου δρ. Σταμάτη Λυμπερόπουλου, ο οποίος με διαλέξεις και προβολές ενημερώνει τους ταξιδιώτες, τόσο για τα μέρη που πρόκειται να επισκεφτούν, όσο και για άλλα ενδιαφέροντα θέματα, όπως ήθη, έθιμα, ελληνικά αγροτικά προϊόντα κ.λπ.
Οι εκδηλώσεις και η ποδηλατοβόλτα θα καλυφθούν από την BR με ολιγόλεπτες απ` ευθείας μεταδόσεις, ενώ θα γυριστεί ένα 45` Video  το οποίο θα προβληθεί από την Βαυαρική τηλεόραση.
Καλούνται οι σύλλογοι και οι φίλοι του ποδηλάτου του νομού να πλαισιώσουν τόσο τις εκδηλώσεις υποδοχής των Βαβαρών ποδηλατών, όσο και την πορεία προς τις Μυκήνες.