ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στο Επιμελητήριο Αργολίδας

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου έγινε η συνάντηση στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αργολίδας όπου παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, με μέλη της Διοίκησης.Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο Γιάννης Τραγάκης πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Τον κ. Τραγάκη συνόδευαν οι υποψήφιοι βουλευτές στον Ν. Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ανδριανός, Βασίλης Σιδέρης, Θεοδώρα Καλογεράκου, Κώστας Δημούλης, Σόνια (Θεοδοσία) Κρίγγου Τάνταρου, όπως και τοπικά στελέχη του κόμματος.Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Φώτης Δαμούλος πρότεινε μια σειρά μέτρων και πρωτοβουλιών που θα πρέπει να αναλάβει η νέα κυβέρνηση για την άρση του αδιεξόδου, όπως:

1. Να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στις Επιτροπές των Τραπεζών λόγω capital Controls για τη στήριξη των Εξαγωγών. Να πραγματοποιείται έλεγχος για την ομαλή λειτουργία των επιτροπών αυτών. Προτείνεται να ακολουθείται η εξής διαδικασία :

Προτιμολόγιο – Εισαγωγή – ‘Έλεγχος Εισαγωγής – Νέο Προτιμολόγιο

2. Να υπάρξει διαχωρισμός της κοινωνίας σε μισθωτούς συνταξιούχους με επαγγελματίες και επιχειρηματίες .

Το κράτος να μη μεριμνά μόνο για την εξασφάλιση των μισθών του Δημοσίου και τη χορήγηση των συντάξεων, δείχνοντας πλήρη αδιαφορία για τις υποχρεώσεις του κράτους προς τους επιχειρηματίες (επιστροφή ΦΠΑ – εξόφληση τιμολογίων κλπ. )

3. Να προστατευθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την υπερφορολόγηση. 

Σήμερα το ποσοστό φορολογίας φτάνει στο 70% περίπου και αποτελεί επιτακτική ανάγκη να προστατευτούν οι επιχειρήσεις από τις συνεχείς αλλαγές του φορολογικού συστήματος, αλλά και τις συνεχείς παρατάσεις παραγραφής φορολογικών χρήσεων.

4. Να προχωρήσει άμεσα η ψήφιση και εφαρμογή του ιδιωτικού επενδυτικού νόμου με επαναφορά του αφορολόγητου αποθεματικού στις επιχειρήσεις. 

5. Να προχωρήσει άμεσα η ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ με νέο σχεδιασμό στο τμήμα της ιδίας συμμετοχής και της υποχρέωσης κάλυψης αυτής με δανεισμό.

6. Να υπάρξει μέριμνα για την έλλειψη βιοτεχνικών πάρκων και συναφών επιχειρηματικών δομών. Να υπάρξει κρατική πρωτοβουλία είτε με την μορφή ΣΔΙΤ είτε με κρατικά μέσα για τη δημιουργία τέτοιων πάρκων με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ή το ΣΕΣ, ώστε να λυθεί το χωροταξικό πρόβλημα με τις ΖΟΕ αλλά και η άναρχη δόμηση.

7. Να επαναπροσδιοριστεί η φορολόγηση των αγροτών σύμφωνα με τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν. Δεν έχει ληφθεί έως τώρα μέριμνα για πολλά προβλήματα των αγροτών όπως: έξοδα κοπής, τεράστιες καθυστερήσεις πληρωμών, εργόσημα κλπ.

9. Να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας με οργανωμένο αναπτυξιακό σχέδιο που να προβλέπει τη δημιουργία ερευνητικών κέντρων και εξειδικευμένων ινστιτούτων δεδομένου ότι απουσιάζουν οι δομές αυτές έως σήμερα.

Να προβλεφθούν επίσης μέτρα για την έξαρση της τριστέτσας που απειλεί με αφανισμό τα εσπεριδοειδή και που αποτελεί τεράστιο πρόβλημα ειδικά για τις καλλιέργειες του νομού μας.

10. Να επανέλθει το Μητρώο Εξαγωγέων στα Επιμελητήρια με ταυτόχρονη 
υποχρέωση την κατάθεση εγγυητικής επιστολής για το ποσό των εξαγωγών