ΠολιτικήΑρχείο

Τρολάρισμα Ανριανού σε Σπιρτζή – Κουρουμπλή

Μετά την πρωτοφανή σύγχυση που ανέκυψε ως προς την αρμοδιότητα για τα έργα της πύλης εισόδου στην Αργολίδα από τους μεγάλους οδικούς άξονες της Πελοποννήσου με την κατασκευή του οδικού τμήματος  Δερβενάκια – Μυκήνες (Εκκλησιαστικά), ο Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλή και τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπρίτζη με την οποία ζητά, αφού πρώτα συνεννοηθούν για να αποσαφηνιστεί η αρμοδιότητα, να τον ενημερώσουν για την πορεία των έργων.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
Με την προηγούμενη σχετική 106/8-10-2015 Ερώτησή μου προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή και τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χ. Σπίρτζη ζητούσα ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης  της πύλης εισόδου στην Αργολίδα από τους μεγάλους οδικούς άξονες της Πελοποννήσου με την κατασκευή του οδικού τμήματος περίπου 6 χιλιομέτρων Δερβενάκια – Μυκήνες (περιοχή Εκκλησιαστικά).

Στις έγγραφες απαντήσεις που έλαβα, καθένα από τα δύο Υπουργεία θεωρεί υπεύθυνο για την πορεία των έργων το άλλο, με αποτέλεσμα να μην έχω λάβει μέχρι σήμερα ουσιαστική απάντηση.

Συγκεκριμένα:
Στην 8/19-10-2015 γραπτή Απάντηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χ. Σπίρτζη αναφέρεται ότι:
“Για την Ερώτηση του Βουλευτή κ. Ιωάννη Ανδριανού με αρ. Πρωτ   106/8- 10-2015 σας γνωρίζουμε ότι το θιγόμενο θέμα δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου μας. Αρμόδιο για να απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης”.

Αντιστοίχως, στην 1879/26-10-2015 Απάντηση του Υπουργού  Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή αναφέρεται ότι:
“Εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών  και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει κατανεμηθεί στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδος από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους – ΣΑΤΑ για το έτος 2015 έως σήμερα συνολικό ποσό ύψους 492.320,00 ευρώ για την κάλυψη έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Κατά τα λοιπά, σας γνωρίζουμε ότι αρμόδιο να ενημερώσει τη Βουλή των Ελλήνων είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο οποίο υπάγεται η Διεύθυνση Μελετών Έργων Οδοποιία             (ΔΜΕΟ) και η οποία εποπτεύει την πορεία υλοποίησης των έργων του αναφερόμενου στις Ερωτήσεις οδικού Τμήματος”.

Κατόπιν αυτών καθίσταται επιτακτική η ανάγκη, αφού συνεννοηθούν μεταξύ τους τα δύο Υπουργεία, της άμεσης αποσαφήνισης της σύγχυσης που υπάρχει ως προς την αρμοδιότητα για την πορεία υλοποίησης των έργων κατασκευής του οδικού τμήματος  Δερβενάκια – Μυκήνες (περιοχή Εκκλησιαστικά).

Τούτων δοθέντων,
ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
(1) Ποιο Υπουργείο είναι αρμόδιο να ενημερώσει τη Βουλή των Ελλήνων για την πορεία υλοποίησης των έργων κατασκευής του οδικού τμήματος  Δερβενάκια – Μυκήνες (περιοχή Εκκλησιαστικά).
(2) Ποια είναι η πορεία υλοποίησης και ποιο το δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα κατασκευής του οδικού τμήματος  Δερβενάκια – Μυκήνες (περιοχή Εκκλησιαστικά)”.