ΡεπορτάζΑρχείο

Να φύγει η λαϊκή από την Φείδωνος ζητούν οι έμποροι του Άργους

Τα έργα της ανάπλασης απασχολούν τους εμπόρους του Άργους που βλέπουν την κίνηση να μειώνεται και ανησυχούν ότι αυτό μπορεί να συνεχιστεί και μέσα στις γιορτές. Κυρίως αυτό που προβληματίζει τον Εμπορικό Σύλλογο είναι η επιδείνωση του κυκλοφοριακού λόγω του κλεισίματος αρκετών δρόμων και η έλλειψη θέσεων πάρκινγκ που αποτρέπουν τον επισκέπτη από το να έρθει στο Άργος να ψωνίσει.

Αυτά τα θέματα ήταν στην ατζέντα της χθεσινής συνεδρίασης που διεξήχθη στο Εργατικό Κέντρο Άργους, ενώ παράλληλα συζητήθηκε και το μέλλον που θά έχει το εμπόριο στην πόλη μετά και το πέρας της ανάπλασης.

Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε να εκδοθεί ψήφισμα που, μεταξύ άλλων, ζητά την απομάκρυνση της λαϊκής από την Φείδωνος τις Τετάρτες και τα Σάββατα, και την μεταφορά της σε δρόμο με μικρότερη κυκλοφορία, ή τουλάχιστον τη μετατόπισή της της μετά την Καποδιστρίου ώστε να εξασφαλίζεται διέξοδος σε αυτήν.

Στην συνάντηση δεν παρευρέθηκαν όλοι οι εμπόροι του Άργους, ενώ φάνηκε να λείπουν η υπομονή και η αισιοδοξία. Το ψήφισμα αναμένεται να επιδοθεί και στον δήμαρχο, ο οποίος τους έχει προσκαλέσει σε συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα:

Κατά την συνεδρίαση της 25ης Νοεμβρίου 2015 με θέματα συζήτησης:

1) Κυκλοφοριακό και 2) Εύρεση θέσεων στάθμευσης (Δημοτικό παρκινγκ) διαπιστώσαμε ότι το κλείσιμο της Δαναού ,Νικηταρά, Καλλέργη , Μπελίνου και το προσωρινό κλείσιμο της Φείδωνος και Τζώκρη όπως επίσης και η αφαίρεση θέσεων παρκινγκ από την πλατεία Δημοκρατίας ( Λαϊκή Αγορά) , Γεν. Κολοκοτρώνη , Βασ. Αλεξάνδρου (δυο σειρές ) και από τους πιο πάνω αναφερόμενους δρόμους έχει μειώσει αισθητά την προσέλευση καταναλωτών ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ το Αργος.

Προτείνουμε ΑΜΕΣΑ:

1) Tο άνοιγμα της Φείδωνος και μεταφορά της Λαϊκής σε δρόμο μικρότερης κυκλοφορίας ή τουλάχιστον να μεταφερθεί μετά την Καποδιστρίου , ώστε να υπάρχει διέξοδος προς την Καποδιστρίου. 

2) Μετά την ολοκλήρωση των έργων να υπάρχει πρόβλεψη επικοινωνίας της Πόλης στο κέντρο ,γιατί η διχοτόμηση έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα και ιδίως όσων έρχονται από την Τριπόλεως ,έστω τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων , π.χ άνοιγμα Δαναού ,Μπελίνου. 

3) Επιτροπή του Δήμου που θα βρει χώρους στάθμευσης σε εισόδους και εξόδους της Πόλης, ακόμη και μικρά οικόπεδα σε διάφορα σημεία. 

4) Δέσμευση για ολοκλήρωση της Τσώκρη μέχρι 10/12 το αργότερο.

5) Κανένα κλείσιμο κεντρικών δρόμων μέχρι το τέλος του χρόνου όπως Κορίνθου- Β.Σοφίας- Β. Κων/νου -Καποδιστρίου και Φείδωνος.