ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Οι εναλλακτικές για το κτιριακό του Πανεπιστημίου Ναυπλίου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσου Χειβιδόπουλου με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Μασσέλου και την Πρόεδρο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών κ. Κοντογιάννη παρόντων των Δημάρχων Άργους Δ. Καμπόσου και Ναυπλίου Δ. Κωστούρου.

Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης ήταν η εξεύρεση λύσης για το διαρκώς επιδεινούμενο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου δεδομένου ότι και ο αριθμός των φοιτητών βαίνει συνεχώς αυξανόμενος και το υπάρχον κτίριο των διδακτηρίων του Τμήματος (πρώην κέντρο νεότητας) αντενδείκνυται για την χρήση αυτή για λόγους ασφαλείας.

Πεποίθηση των συμμετεχόντων στη σύσκεψη ήταν ότι η εξεύρεση του κατάλληλου χώρου θα αναβαθμίσει την ποιότητα των σπουδών και της διαβίωσης (διαμονή, εστίαση) των φοιτητών, αλλά και θα θωρακίσει την μακρόχρονη λειτουργία του Τμήματος, ενόψει της μνημονιακής υποχρέωσης που προβλέπει συγκρότηση επιτροπών οικονομικής βιωσιμότητας για κάθε Πανεπιστήμιο.
 

«Ναυάγησε» το Πανεπιστημιακό Campus στη Δαλαμανάρα:

Κοινή συνισταμένη όλων των παρευρισκομένων ήταν ότι το σενάριο της ανέγερσης πανεπιστημιακού campus στο οικόπεδο που είχε αγοραστεί και παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο για το σκοπό αυτό στο Μπολάτι (Δαλαμανάρα) από τους δύο Δήμους και την τότε Νομαρχία αδυνατεί να υλοποιηθεί λόγω χρηματοδότησης και για τον λόγο αυτό πρέπει να εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις.


Ποιές εναλλακτικές προτάθηκαν:

Οι λύσεις που προτάθηκαν ήταν, είτε η αξιοποίηση των παλαιών αποθηκών του καπνού μετά από παραχώρηση τους από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είτε η αξιοποίηση του κτιρίου του ΟΑΕΔ που αυτή τη στιγμή διαθέτει αρκετούς αναξιοποίητους χώρους, κατόπιν συνεννόησης με την διοίκηση του Οργανισμού.