ΚοινωνίαΑρχείο

Ούτε να τρελαθείς δεν επιτρέπεται σε αυτό το νομό! Ακόμα χωρίς ψυχίατρο το Άργος…

Μία ιστορία πολιτικής τρέλας με πρωταγωνιστή το Άργος συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς από πέρσι που εγκαινιάστηκε η υπερσύγχρονη ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Άργους έχει μείνει μία μικρή, ασήμαντη εκκρεμότητα που ακόμα δεν έχει τακτοποιηθεί.

Αν και έχει ήδη προσληφθεί το απαιτούμενο νοσηλευτικό πρωσοπικό, ξεχάσαν να προσλάβουν ψυχίατρο, δηλαδή την βασική ειδικότητα για να λειτουργήσει το τμήμα! Ο λόγος; Μία ρημάδα υπογραφή που εκκρεμεί από το 2010!

Το θέμα επαναφέρει στην επικαιρότητα ο Γιάννης Ανδριανός με έρωτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Για να δούμε, θα ιδρώσει το αυτί κανενός;

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
« Ενώ το Τμήμα Ψυχικής Υγείας της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας έχει εγκαινιαστεί και έχει προσληφθεί και το απαραίτητο νοσηλευτικό και άλλων ειδικοτήτων προσωπικό για την στελέχωσή του, εκκρεμεί από το 2010 -είναι προς υπογραφή στο Υπουργείο Υγείας- η πρόσληψη Ψυχιάτρου, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα Τμήμα Ψυχικής Υγείας χωρίς τον απαραίτητο Ψυχίατρο και βεβαίως ουσιαστικά δεν προσφέρει υπηρεσίες.

Επισημαίνεται δε ότι δεν υπάρχει Ψυχίατρος σε καμία δημόσια δομή υγείας στην Αργολίδα.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί για την άμεση διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Τμήματος Ψυχικής Υγείας της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας με την πρόσληψη Ψυχιάτρου ».