ΚοινωνίαΑρχείο

Πως προλαμβάνουν την εξάρτηση από ουσίες στην Αργολίδα

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αργολίδας «Ελπίδα Ζωής» ανταποκρινόμενο σε αίτημα του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας υλοποίησε 2μερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με τίτλο «Στηρίζομαι… και στηρίζω».

Το βιωματικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 23 και 30 Μαρτίου στο χώρο του Κέντρου και είχε διάρκεια 9 ώρες.
 

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η γνωριμία και η εκπαίδευση των συμμετεχόντων με το υλικό Αγωγής Υγείας «Στηρίζομαι στα πόδια μου» με σκοπό την αξιοποίησή του στην υλοποίηση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων.

Τα «Στηρίζομαι στα πόδια μου» είναι ένα εκπαιδευτικό υλικό κατάλληλο για μαθητές/-τριες Β/θμιας Εκπαίδευσης και στοχεύει στην πρόληψη της χρήσης ουσιών υιοθετώντας στοιχεία και από τα τρία βασικά μοντέλα (γνωστικό, συναισθηματικό, ψυχοκοινωνικό) που συνιστούν το θεωρητικό πλαίσιο στο οποίο αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια προγράμματα πρόληψης ουσιοεξαρτητικών συμπεριφορών. Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και των κοινωνικών δεξιοτήτων και στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των μαθητών/-τριών.
 

Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές/-τριες αποκτούν τις απαραίτητες ικανότητες που θα τους επιτρέψουν να παίρνουν τεκμηριωμένες και υπεύθυνες αποφάσεις σε θέματα που σχετίζονται με την υγεία τους.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μεθόδους ενεργητικής μάθησης και να εξοικειωθούν με αυτές δουλεύοντας σε ένα ασφαλές εκπαιδευτικό πλαίσιο.
 

Ευχαριστούμε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αργολίδας «Ελπίδα Ζωής» για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα συνεργασίας με τη Δ.Δ.Ε. Αργολίδας.