ΚοινωνίαΑρχείο

Συντονιστής Διερεύνησης Επαφών Κρούσματος κορωνοϊού στην Πελοπόννησο ο γιατρός Β. Διαμαντόπουλος

Ο γιατρός και Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας της Περιφέρειας, Βασίλης Διαμαντόπουλος, τίθεται Συντονιστής Διερεύνησης Επαφών Κρούσματος κορωνοϊού στην Πελοπόννησο, αναλαμβάνοντας να διαχειριστεί όποιο περιστατικό προκύψει σε σύνδεση με τις αρμόδιες κατά τόπους και  κεντρικές υγειονομικές υπηρεσίες.

Ο κος Διαμαντόπουλος είναι ο συνεκτικός κρίκος της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και αναφέρεται απευθείας εκεί.

Προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς όσα δείγματα εξετάστηκαν μέχρι στιγμής από Άργος, Τρίπολη, Κόρινθο και Καλαμάτα βρέθηκαν αρνητικά στον κορωνοϊό. 

Αυτό ωστόσο δεν καθησυχάζει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, οι οποίες βρίσκονται και θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε εγρήγορση για όσο χρειαστεί, προσπαθώντας να κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε έκτακτη κατάσταση προκύψει.

Στην σύσκεψη της Τετάρτης την οποία θα συντονίσει ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόνοιας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, θα συζητηθεί η λήψη επιπλέον προληπτικών και μη μέτρων για τον κορωνοϊό βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας.

Όπως δήλωσε ο στο anagnostis.org ο Δημήτρης Σχοινοχωρίτης: «Είμαστε σε εγρήγορση, παρακολουθούμε στενά και συνεχώς την εξέλιξη του θέματος σε συνεργασία και με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ».

Να σημειωθεί πως ήδη έχουν δημιουργηθεί χώροι υποδοχής στα νοσοκομεία της Περιφέρειας. Ωστόσο το γεγονός ότι υπάρχουν μόλις 20 κρεβατια ΜΕΘ σε όλη τη Πελοπόννησο, προβληματίζει έντονα τους υπευθύνους, όπως εκφράστηκε και δια στόματος του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαρτίου στο Ναύπλιο.