ΕκδηλώσειςΑρχείο

Τιμούν τους νεκρούς του βομβαρδισμού του Άργους

Την Κυριακή 26 Μαρτίου στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Πέτρου Άργους μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Δήμος Άργους – Μυκηνών & η Κ.Ε.Δ.Α.Μ. θα πραγματοποιήσουν Επιμνημόσυνη Δέηση για τα αθώα θύματα του βομβαρδισμού της πόλεως του Άργους την 14η Οκτωβρίου 1943, την 26η & 27η Απριλίου 1941, καθώς επίσης και για  όλους τους συμπολίτες μας που έχασαν την ζωή τους και για οποιονδήποτε λόγο (στο Αλβανικό Μέτωπο, με βίαιο τρόπο και για διαφόρου είδους αιτίες)  την περίοδο 28-10-1940/19-9-1944, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο οι θανόντες από ασιτία, αδυναμία, εξάντληση και έλλειψη στοιχειωδών μέσων επιβίωσης.

Αυτό το τραγικό γεγονός, το οποίο άφησε τα σημάδια του σε δεκάδες οικογένειες της πόλεως μας, έμεινε λησμονημένο από τις αρχές του τόπου μας για 60 χρόνια. Το 2003 το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους αποφάσισε ομόφωνα να  πραγματοποιείται σε ετήσια βάση Επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα.

Αυτή την στιγμή, στην διάθεση του Δήμου Άργους Μυκηνών (Κ.Ε.Δ.Α.Μ.) βρίσκονται τα παρακάτω ονόματα, τα οποία προέρχονται από το αρχείο του Δήμου και από πληροφορίες συμπολιτών μας. Είναι προφανές, ότι λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούσαν εκείνη την χρονική περίοδο, το Ληξιαρχείο του Δήμου δεν είναι πλήρως ενημερωμένο. Άρα στη λίστα των θυμάτων που ακολουθεί ίσως να υπάρχουν παραλήψεις, λάθη, κλπ.  

Ο κατάλογος με τα έως τώρα γνωστά ονόματα θυμάτων