ΚοινωνίαΑρχείο

Όχι στην διαβούλευση για το 2ο και 5ο Δημοτικό Ναυπλίου

Όχι από τους δασκάλους στην πρόταση για διαβούλευση σε οτι αφορά την αποσυμφόρηση του 2ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, με τον τρόπο που αυτή προτείνεται. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας θεωρεί πως η ουσιαστική λύση του προβλήματος είναι το πάγιο αίτημα για την ανέγερση ενός νέου σχολικού κτιρίου για το 5ο Δημοτικό.

Μέχρι αυτό να συμβεί προτείνεται να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για την εξασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών και οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου να επιληφθούν και να εκδώσουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά καταλληλότητας για τη διασφάλιση των φοιτούντων μαθητών – μαθητριών αλλά και των εκπαιδευτικών που εργάζονται στις εν λόγω αίθουσες.


Τα θέματα που συζητήθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Συλλόγου:

ΘΕΜΑ 1ο: «ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ 2ΟΥ &5ΟΥ ΔΗΜ. ΣΧ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ»

Το Δ.Σ.του Συλλόγου  μας απορρίπτει ομόφωνα τη σχετική πρόταση για διαβούλευση , η οποία γνωστοποιήθηκε στα μέλη του με το με αρ. πρ. 1244/23-03-2017  έγγραφο της Δ.Π.Ε. Αργολίδας σύμφωνα με το σκεπτικό που ακολουθεί:

1. Θεωρούμε ότι  η  ουσιαστική  λύση  του προβλήματος είναι η ανέγερση ενός νέου σχολικού κτιρίου για την κάλυψη των αναγκών του 5ου Δημοτικού Σχολείου, αίτημα το οποίο υφίσταται τα τελευταία 20 χρόνια  και το οποίο δεν έχει ικανοποιηθεί έως και σήμερα, λόγω της  ολιγωρίας των Δημοτικών Αρχών, γεγονός που καταδεικνύει ότι  δεν  υπήρξε προτεραιότητα η επίλυση του  προβλήματος της σχολικής στέγης στην πόλη του Ναυπλίου.

2. Μέχρι αυτό να συμβεί προτείνει: α) να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για την εξασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών και β) οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου να επιληφθούν και να εκδώσουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά καταλληλότητας για τη διασφάλιση των φοιτούντων μαθητών –μαθητριών αλλά και των εκπαιδευτικών που εργάζονται στις εν λόγω αίθουσες.

3. Σε μια εποχή συγχωνεύσεων , υποβιβασμών , αδιοριστίας και εργασιακής ανασφάλειας , τυχόν αποδοχή της πρότασης διαβούλευσης θα  διακινδύνευε την απώλεια οργανικών θέσεων.

ΘΕΜΑ 2ο: «ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ  ΚΛΑΔΟΥ»

Ο Σύλλογός  μας συμμετείχε   στην κινητοποίηση της 4ης Απριλίου στην Αθήνα για την Ε.Α.Ε. με  ναύλωση λεωφορείου από κοινού με τους Συλλόγους  της  Καλαμάτας και των Μολάων.

Επίσης συμμετέχει  στην κινητοποίηση της 5ης Απριλίου στην Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Πελ/σου για την ικανοποίηση του αιτήματος των μαζικών διορισμών.

ΘΕΜΑ 3ο:  «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ»

Εκφράζουμε την  συμπαράστασή  μας στον αγώνα  για την αναβάθμιση του  ρόλου  της  νηπιαγωγού  και  του νηπιαγωγείου   με  την καθιέρωση της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.Πιστεύουμε ακράδαντα ότι στις σχολικές μονάδες ασκείται παιδαγωγικό και επιστημονικό έργο. Κατά συνέπεια το προσωπικό το οποίο τις στελεχώνει πρέπει να είναι απόφοιτοι και μόνο των Παιδαγωγικών Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

ΘΕΜΑ 4ο: «ΕΚΦΡΑΣΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ  ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ»

Το  Δ.Σ. του  Συλλόγου  μας  αποφάσισε  να  εκφράσει την διαμαρτυρία του προς  τη  Δ.Ο.Ε.  για τη μη απάντηση σε συνταξιοδοτικά  ερωτήματα  συναδέλφων που έχουν αποσταλεί μέσω του Δ.Σ. προς την κ. Τσίπρα (νομική σύμβουλο της ΔΟΕ) από το Νοέμβριο του 2016, έπειτα από σχετική ενημέρωση της Ομοσπονδίας.

ΘΕΜΑ 5ο: «ΨΗΦΙΣΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΏΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ».