ΚοινωνίαΑρχείο

Το σμαρτάκι από το Ναύπλιο που αναστάτωσε τον ΣΥΡΙΖΑ!

Με ένα κλεμμένο σμαρτάκι με πινακίδες που ανήκαν σε γυναίκα που διαμένει στο Ναύπλιο, χωρίς όμως να εμπλέκεται με κάποιο τρόπο στην υπόθεση, πέρασε έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ο άνδρας που πέταξε φέιγ βολάν με φωτογραφίες των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, πίσω από κάγκελα φυλακής.

Πιθανός ύποπτος θεωρείται ένας συνταξιούχος μαθηματικός που είχε προσαχθεί κατά τη διάρκεια της κηδείας του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, γιατί πετούσε φεϊγ βολάν με υβριστικό περιεχόμενο και εικόνες πολιτικών πάλι πίσω από κάγκελα φυλακής. Ωστόσο ο 68χρονος καθηγητής δεν έχει διαπράξει κάποιο ποινικό αδίκημα που να δικαιολογεί την προσαγωγή ή σύλληψή του. Ούτε οι ομοιότητες στον τρόπο δράσης σημαίνουν αυτόματα ότι το έκανε αυτός.

Οι αστυνομικοί εκτίμησαν πως το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, που αντιστοιχούσαν σε αυτοκίνητο ίδιου τύπου. Αυτή η διαπίστωση προκάλεσε την ένταση των μέτρων στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, όπως και στις οικίες και διαδρομές των δύο υπουργών.