ΚοινωνίαΑρχείο

Αιγιαλός για όλους τους λουόμενους της Καραθώνας ή θέσεις parking;

Αναγνώστης μας αναφέρεται στην ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στην Καραθώνα όπου αυτοκίνητα παρκάρουν κάτω από δέντρα που συνήθως χρησιμοποιούν λουόμενοι, απολαμβάνοντας τη σκιά των δέντρων μετά το μπάνιο. Μία κατάσταση που σαφώς αποτελεί υποβάθμιση σε σχέση με αυτό που προσφερόταν στους επισκέπτες της δημοφιλούς παραλίας μέχρι σήμερα.

Στην επιστολή του στη στήλη “Τα παράπονά σας στο δήμαρχο” ζητά την παρέμβαση του δήμου Ναυπλιέων ώστε να μην χαθεί ένας πολύτιμος χώρος αναψυχής για τους λουόμενους:

«Τοποθεσία Παραλία Καραθώνας στο χώρο μεταξύ δρόμου και ακτής, στο σημείο του πρώτου ναυαγοσώστη.

Αυτοκίνητα παρκαρισμένα κάτω από δέντρα που συνήθως χρησιμοποιούν λουόμενοι οι οποίοι δεν κάθονται κατά μήκος της παραλίας αλλά με δικά τους καθίσματα απολαμβάνουν τη σκιά των δέντρων μετά το μπάνιο. Θα έβλεπε κάποιος οικογένειες με παιδιά να παίζουν αλλά και ηλικιωμένους να χαλαρώνουν στις δικές τους ξαπλώστρες μετά το μπάνιο.

Μα καλά και που θα πάμε τα απαραίτητα αυτοκίνητά μας; Εδώ νομίζω ότι η παραλία αυτή έχει μεγάλο πλεονέκτημα ακριβώς στην απέναντι πλευρά του δρόμου να υπάρχει ένας τεράστιος χώρος με δέντρα κάτω από τα οποία μπορεί κάποιος να παρκάρει το αυτοκίνητό του σε σκιά. Η απόσταση από την τοποθεσία της φωτογραφίας είναι ακριβώς όσο το πλάτος του δρόμου. Επίσης κατά μήκος του δρόμου επιτρέπεται το parking.

Και .. πως βρέθηκαν τόσα αυτοκίνητα σε αυτό το μέρος στο οποίο η πρόσβαση δεν ήταν και τόσο εύκολη; Εφέτος όμως ο Δήμαρχος Ναυπλιέων τοποθέτησε σε αυτή τη θέση, στο χώρο ανάμεσα στο ναυαγοσώστη και στο παρακείμενο χώρο με ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες, ράμπα για Α.Μ.Ε.Α.

Ορθή και αξιέπαινη ενέργεια για την οποία κανείς νομίζω δεν έχει την παραμικρή ένσταση.

Όμως για να έχουν πρόσβαση αυτοί οι αξιοσέβαστοι συμπολίτες μας στη ράμπα ο Δήμαρχος (και πολύ ορθά) άνοιξε και ισοπέδωσε το ρείθρο. Όμως με αυτούς που απολαμβάνουν τη χρήση της ράμπας όπως βλέπετε στη φωτογραφία παρκάρουν πολλαπλάσιοι επισκέπτες τα αυτοκίνητά τους.

Και τι να κάνει ο Δήμαρχος; Νομίζω ότι μία πινακίδα που να απαγορεύει την είσοδο των αυτοκινήτων εκτός των Α.Μ.Ε.Α. είναι μια πρώτη και απλή παρέμβαση.

Μα δε σέβονται όλοι τις πινακίδες! Τότε κάθε ενεργός πολίτης θα πρέπει να απευθυνθεί στα κατάλληλα κρατικά όργανα τα οποία με τη σειρά τους θα κάνουν αυτό που πρέπει.

Η αλλαγή χρήσης του χώρου από χώρο αναψυχής για τους λουόμενους σε χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων τους νομίζω ότι αποτελεί υποβάθμιση του περιβάλλοντος και από καμία τέτοια υποβάθμιση δεν κέρδισε ποτέ κανείς».

Πάρκινγκ Καραθώνα