ΡεπορτάζΑρχείο

Εικόνες ντροπής στο Άργος: Κάνουν μαραθώνιο για να πάνε στο σχολείο τους! (Pics)

Με ότι βρουν πηγαίνουν οι μαθητές στα σχολεία τους, ελλείψει λεωφορείων, ακόμα και με κίνδυνο να συμβεί κάποιο ατύχημα. Εικόνες που μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω εκτυλίσσονται καθημερινά στο Άργος με δεκάδες μαθητές να αναγκάζονται να διασχίσουν την Άργους – Ναυπλίου με τα πόδια, διακινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή να παρασυρθούν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Οι μαθητές στην καλύτερη περίπτωση θα πρέπει να περπατήσουν γύρω στα 6 χλμ. για να πάνε και να γυρίσουν στο σχολείο τους, και μάλιστα περνώντας από δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, χωρίς καμία ασφάλεια για τους πεζούς.

Μαθητές διασχίζουν με τα πόδια την Άργους - Ναυπλίου

Ο συνωστισμός τις πρωινές ώρες αλλά και τις μεσημεριανές, κατά το σχόλασμα, είναι τέτοιος, που δεν θέλει και πολύ να συμβεί το μοιραίο.

Διαβάστε Επίσης: Ξεσηκώθηκαν οι μαθητές σε Ναύπλιο, Άργος και Κουτσοπόδι

Από το σημείο μπορεί να περνά τακτική λεωφορειακή γραμμή, αλλά με το ανάλογο αντίτιμο. Η δωρεάν μετακίνηση που δικαιούνται οι μαθητές έχει πάει περίπατο λόγω της αδυναμίας να βρεθεί λύση από τους αρμοδίους, πρωτίστως από την Περιφέρεια και την Πολιτεία.

Μαθητές διασχίζουν με τα πόδια την Άργους - Ναυπλίου

Ακόμα χειρότερη είναι η κάτασταση για τους μαθητές που προέρχονται από χωριά τα οποία δεν εξυπηρετούνται τακτικά από λεωφορειακές γραμμές, με τους γονείς να ματώνουν οικονομικά για να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε μαθητές να στοιβάζονται σε ΙΧ αυτοκίνητα, σε καρότσες αγροτικών και να μετακινούνται με μηχανάκια, χωρίς να λαμβάνουν πάντα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας. 

Μαθητές διασχίζουν με τα πόδια την Άργους - Ναυπλίου

Πρωτόγονες καταστάσεις που ντροπιάζουν το νομό, που πανελλαδικά είναι ο μόνος που δεν έχει εξασφαλίσει δωρεάν μετακίνηση για τους μαθητές του. 

Διαβάστε Επίσης: Συνάντηση μαθητών με το ΚΤΕΛ – Στα χέρια της Περιφέρειας και του Κράτους η λύση

Την ίδια στιγμή που οι αρμόδιοι στέλνουν τους μαθητές σε μία ιδιωτική επιχείρηση (ΚΤΕΛ) να διαπραγματευτούν για την μεταφορά τους στα σχολεία…