ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Γιατί οι πολίτες της Επιδαύρου καλούνται να πληρώσουν τα διπλά στην ΔΕΥΑΕΠ

Για προεόρτιους εγωισμούς κάνει λόγο ο επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στην Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Επιδαύρου.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του: 

«Ότι η δημοτική αρχή έχει παραδώσει το Δήμο είναι εμφανές! Ότι ο καθένας κάνει ότι θέλει σε βάρος ακόμα και του δημοσίου συμφέροντος και αυτό είναι εμφανές! Αλλά η περίπτωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Επιδαύρου δεν έχει προηγούμενο!

Αφού άφησαν τα συστήματα είσπραξης και τις διορθώσεις των λογαριασμών στο έλεος του καθενός (ίσως και να τους βόλευε) για 7 χρόνια, αφού χάθηκαν χρήματα και αφού κλάπηκαν χρήματα από τα ταμεία, συνεχίζουν να τη βουλιάζουν και να την καθιστούν αφερέγγυα στους καταναλωτές, που καλούνται να βγάλουν πάλι “το φίδι από την τρύπα”.

Διαπιστωμένα, τόσο με στοιχεία, όσο και με τον κοινό νου, οι ενδείξεις δεν πάρθηκαν κοντά στην ημερομηνία που αναγράφουν κατά την τελευταία μέτρηση, η οποία μιλά για περίοδο κατανάλωσης από 15-5-2018 μέχρι 15-8-2018!!, και μόλις πριν λίγες μοιράστηκαν οι λογαριασμοί. Αντί λοιπόν για να μετρηθεί η κατανάλωση στο τρίμηνο όπως προβλεπόταν, μετρήθηκε πέρα από το 5μηνο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αλλαγή οικονομικής κλίμακας και τουλάχιστον διπλάσιο κόστος για την πλειοψηφία των καταναλωτών. Αντί όμως να αναγνωρίσει το λάθος του ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ. κ. Μακρής, εγωιστικά, αυταρχικά και με περίσσιο ύφος, ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι όλα είναι καλώς καμωμένα και οι λογαριασμοί ισχύουν ως έχουν.

Την απάντησή του Προέδρου την υποθέταμε, το είχε άλλωστε προαναγγείλει στις Επιτροπή Οικονομικών διαφορών με τις αποφάσεις που πήρε. Αυτό που θεωρούμε αδιανόητο είναι η στάση των συναδέλφων δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης αλλά κυρίως του ίδιου του Δημάρχου, οι οποίοι γνωρίζουν ακριβώς το πρόβλημα, καθώς έχουν γίνει δέκτες πολλών παραπόνων,  και με μία απλή παραίνεση στο Δ.Σ. της επιχείρησης το θέμα θα λυνόταν. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 17ης Δεκεμβρίου 2018, έθεσα το θέμα, ως όφειλα, εκφράζοντας και μεταφέροντας αίτημα της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας. Αντί αυτού στάθηκαν βουβοί και άκουγαν τον Μεγάλο Πρόεδρο να λέει κάποια ακατανόητα πράγματα περί υποψηφιοτήτων και του ποιος θα είναι τον Μάιο συμπολίτευση και ποιος αντιπολίτευση, ουσιαστικά στηρίζοντας τον!!! Η σύγχυση φαίνεται έχει δημιουργήσει και προβλήματα επικοινωνίας σε μερικούς, αλλά αυτό είναι αντικείμενο άλλου επιστημονικού κλάδου.

Τελικά, προέτρεψε τους εκατοντάδες καταναλωτές με πρόβλημα στους λογαριασμούς να κάνουν αίτηση και θα το δει η αρμόδια επιτροπή! Μιλάμε για την επιτροπή της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ.! Ναι, καλά καταλάβατε! Αυτής της επιχείρησης που δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε στα βασικά και θα κάτσει να δώσει λύση στο πρόβλημα των εκατοντάδων καταναλωτών όλου του Δήμου, ενώ με μια απόφαση θα έβαζε τουλάχιστον κάποια πράγματα στη θέση τους!

Ο αλάνθαστος Πρόεδρος και η δημοτική πλειοψηφία νομίζουν ότι απευθύνονται σε κουτούς,  νομίζουν ότι με τις ψευτομαγκιές που κάνουν θα ορθοποδήσουν την διαλυμένη από αυτούς, επιχείρηση! Δεν κάνατε που δεν κάνατε τίποτα τα 9 χρόνια, μην αφήνετε για τους επόμενους μόνο χάος!

Απορούμε όμως πραγματικά, από πού παίρνει αυτό το θράσος ο κ. Μακρής και δεν ακούει κανέναν από τους συναδέλφους του στη δημοτική πλειοψηφία! Τι μπορεί να κρύβει αυτή η πλήρης κάλυψη (δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια) στο συγκεκριμένο πρόσωπο; Να θυμίσουμε βέβαια, ότι τόσο αυτός, όσο και ο Αντιπρόεδρος, πληρώνονται για να εξυπηρετούν τους πολίτες και όχι για να τους ταλαιπωρούν και να τους ζημιώνουν! Έχουν τόσα άλλα προβλήματα, που τους βασανίζουν! Μην τους προσθέτετε, κύριοι της συμπολίτευσης και άλλα!

Τελευταία φορά σας ζητάμε το αυτονόητο. Να πάρετε πίσω τους λογαριασμούς που μοιράστηκαν και να πληρώσουν οι καταναλωτές έναντι με βάση την περσινή αντίστοιχη περίοδο έως ότου υπάρξει εκκαθαριστικός λογαριασμός (όπως κάνει η ΔΕΗ). Μην στρέφεται τον κόσμο σε άλλες διαδικασίες. Φανείτε χρήσιμοι για μια φορά!

Υ.Γ. Δυστυχώς, αντί να σας ευχηθούμε ΜΟΝΟ χρόνια πολλά, μας αναγκάζετε τέτοιες μέρες να ευχηθούμε το 2019 να είναι η τελευταία χρονιά ενασχόλησης με τα κοινά, κάποιων από εσάς!».