ΠολιτικήΑρχείο

Δριμεία επίθεση Μανιάτη κατά κυβέρνησης – Κακόγουστη παράσταση ενός άθλιου θιάσου (Vid)

Κακόγουστη και κακοπαιγμένη παράσταση ενός άθλιου θιάσου που επιχειρεί με κάθε δόλιο τρόπο να εξαπατήσει τους πολίτες για να παραμείνει στην εξουσία, χαρακτήρισε ο Γιάννης Μανιάτης, όλα όσα παρακολουθούμε τα τελευταία 24ωρα, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής για τη μη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Απόψε είναι η τελευταία πράξη ενός δράματος κι ενός θιάσου που θα παραμείνει στην ιστορία της χώρας ως ο χειρότερος ολετήρας, που από τις πάνω και κάτω πλατείες, αγκαλιά με τη ΧΑ μοίρασε μίσος, οργή, ψέματα και ύβρεις», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι πρόκειται για σικέ παράσταση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τη συμφωνία των Πρεσπών με ανταλλαγές βουλευτών που μετακινούνται ως ποδοσφαιριστές από μια ομάδα σε άλλη.

Αναφερόμενος στην οικονομία, κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη μη προσέλκυση επενδύσεων, τη μη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό, καθώς και για το ότι ελάχιστα επωφελήθηκε από τη χαμηλή τιμή του πετρελαίου, την επεκτατική νομισματική πολιτική, τη συγχρονισμένη ανάπτυξη στην Ε.Ε. και τις Η.Π.Α.

«Πρόκειται για την πιο δυσώδη κατάσταση στη Μεταπολίτευση, για ένα παραδικαστικό κύκλωμα με ενορχήστρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, για σαπίλα από τις μεθοδεύσεις και τις συνωμοσίες», ανέφερε στην ομιλία του ο Γ. Μανιάτης και απαρίθμησε τα μεγάλα σκάνδαλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που αποκάλυψε το Κίνημα Αλλαγής: α) το σκάνδαλο των 600 εκατ. € στο Ελ. Βενιζέλος, β) το σκάνδαλο της μείωσης κατά 80% των ελέγχων κατά του λαθρεμπόριου καυσίμων, γ) το σκάνδαλο των 10 εκατ. € στο Θριάσιο, δ) το σκάνδαλο των 120 εκατ. € στη ΔΕΠΑ, ε) το σκάνδαλο του ξεπουλήματος της ΔΕΗ και στ) το σημερινό εθνικό σκάνδαλο μεταφοράς των 2.329 μνημείων και πολιτιστικών κτιρίων της χώρας στο Υπερταμείο.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Γ. Μανιάτης μίλησε για καθαρό και δίλημμα: Διχασμός και νέος κύκλος κρίσης, ή ισχυρό Κίνημα Αλλαγής, που γεννήθηκε για να υπηρετήσει την αναγκαιότητα της Προοδευτικής Πατριωτικής ανάταξης κι εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες στις επόμενες εκλογές θα επιλέξουν ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής.