ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Πρώτη αντίδραση για το Πανεπιστήμιο από Πανοβράκο

Ο συνδυασμός «Νέα Αρχή» του Γιώργου Πανοβράκου είναι ο πρώτος που αντιδρά στην είδηση για τη δημιουργία Πανεπιστημιακού Τμήματος στο Άργος, ένα νέο που έχει γίνει γνωστό εδώ και περίπου ένα 24ωρο, αλλά η νέα δημοσκόπηση για τον Δήμο Άργους Μυκηνών φάινεται πως επισκίασε την σημαντικότητά του. 

Η δημοτική παράταξη δηλώνει πως χαιρετίζει την απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τη δημιουργία Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με έδρα το Άργος, έπειτα από τροπολογία του βουλευτή Γιάννη Γκιόλα η οποία έγινε δεκτή από τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση:

«Η δημιουργία πανεπιστημιακού τμήματος στο Άργος ήταν ένα αίτημα δεκαετιών από την κοινωνία της πόλης μας που έως τώρα έμενε απραγματοποίητο, τη στιγμή που σχολές ή τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είχαν δημιουργηθεί σε μικρότερες σε πληθυσμό πόλεις της Πελοποννήσου και της Ελλάδας.

Είμαστε βέβαιοι πως όλοι οι πολίτες του Άργους και της ευρύτερης περιοχής είναι υπέρμαχοι της δημιουργίας του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας σε έναν κατεξοχήν αγροτικό Δήμο, όπως ο δικός μας. Καλούμε όλα τα πολιτικά πρόσωπα της περιοχής, παρακάμπτοντας πιθανές μικροπολιτικές σκοπιμότητες, να αγωνιστούν για να εδραιωθεί το Τμήμα στο Άργος.

Εμείς από την πλευρά μας, ως δημοτική παράταξη και ως δημοτική αρχή, θα πρωτοστατήσουμε βοηθώντας την Πολιτεία στην εξεύρεση του χώρου για τη στέγασή του και στη δημιουργία κατάλληλων υποδομών για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών».