ΡεπορτάζΑρχείο

Κατσαριδοκτόνοι της ΔΕΥΑΝ …πάτησαν ξανά τη Μικρή Τερέζα, μετά από δημοσίευμα του anagnostis

Πόλεμο κατά της κατσαρίδας επιχειρεί αυτές τις ημέρες η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου, έχοντας προηγηθεί η διαμαρτυρία και επισήμανση αναγνωστών μας που αποτυπώθηκε και σε ρεπορτάζ του anagnostis: Γιατί οι κατσαρίδες σουλατσάρουν ανενόχλητες στο Ναύπλιο;

Αυτές τις ημέρες έχει ξεκινήσει η 3η  εφαρμογή απεντόμωσης στο Παλαιό Ναύπλιο.

Διαθέτοντας το ποσό των 30.000 ευρώ η ΔΕΥΑΝ, έχει αναθέσει σε ειδική εταιρία την εξολόθρευση των κατσαρίδων στον Δήμο Ναυπλιέων. Μάλιστα σύμφωνα με ανυπόγραφη επιστολή της στο «anagnostis.org», γίνεται δηκτική προς το ρεπορτάζ, αφού πρώτα μέτρησε τις νεκρές κατσαρίδες και τις βρήκε σωστές. Ο κύκλος των εργασιών περιλαμβάνει πέντε  επεμβάσεις για την απεντόμωση σε όλη τη πόλη του Ναυπλίου καθώς και στα Δ.Δ. Τολού – Λευκακίων. 

Και καταλήγει η ΔΕΥΑΝ κάνοντας μάλιστα και συστάσεις: «Φαίνεται λοιπόν, κύριοι δημοσιογράφοι, ότι οι κατσαρίδες δεν σουλατσάρουν και τόσο ανενόχλητες στο Ναύπλιο κάτι το οποίο έχει βιώσει ο απλός δημότης».

Κατσαριδοκτόνοι της ΔΕΥΑΝ …πάτησαν ξανά τη Μικρή Τερέζα, μετά από δημοσίευμα του anagnostis

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν και η καταπολέμηση των κατσαρίδων 
«Σχετικά με δημοσίευμά σας, την 22 Ιουλίου 2019 που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα σας,  είμαστε υποχρεωμένοι να σας γνωρίσουμε τα κάτωθι (ΣΣ Προφανώς μέσω ημών ενημερώνουν τους πολίτες που μας επισήμαναν το σοβαρό αυτό θέμα): 

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. κατ’ έτος συμβασιοποιεί την Υπηρεσία: «Απεντόμωση – Μυοκτονία» που αφορά σχετικές επεμβάσεις στο δίκτυο λυμάτων και ομβρίων υδάτων του Καλλικρατικού Δήμου Ναυπλίου.

Μάλιστα, η εργασία της απεντόμωσης διενεργείται με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους εντός των φρεατίων λυμάτων και ομβρίων με χρήση ειδικού σκευάσματος το οποίο τηρεί τις προδιαγραφές που προβλέπονται  από την Κείμενη Νομοθεσία.

Ο κύκλος των εργασιών περιλαμβάνει πέντε (5) επεμβάσεις για την απεντόμωση σε όλη τη πόλη του Ναυπλίου καθώς και στα Δ.Δ. Τολού – Λευκακίων. Αυτές τις ημέρες έχει ξεκινήσει η 3η  εφαρμογή  στο Παλαιό Ναύπλιο. Γίνεται φανερό ότι η Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπλίου εδώ και αρκετά έτη έχει αναλάβει το συγκεκριμένο αντικείμενο αναθέτοντάς το, σε εξιδεικευμένες εταιρείες που πληρούν τις προδιαγραφές (ISO, κ.λ.π.) συμβασιοποιώντας κάθε χρόνο ένα ποσό της τάξεως των 30.000,00€ ιδίοις πόροις.

Φαίνεται λοιπόν, κύριοι δημοσιογράφοι, ότι οι κατσαρίδες δεν σουλατσάρουν και τόσο ανενόχλητες στο Ναύπλιο κάτι το οποίο έχει βιώσει ο απλός δημότης. Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν.»

Περί συστάσεων και κατσαρίδων
Ο «anagnostis.org» και κάθε δημοσιογραφικό μέσο που σέβεται τον εαυτό του και δεν χαϊδεύει αυτιά, θα συνεχίσει να καταγράφει τα προβλήματα των δημοτών και να ασκεί κριτική στην κάθε εξουσία. Αυτό μάλιστα μας οδήγησε και στην κορυφή των μέσων που επιλέγουν οι πολίτες για να ενημερωθούν.

Δεν υποστηρίξαμε ποτέ πως δεν έγιναν ψεκασμοί, απεντομώσεις κ.λπ. Ούτε επιρρίψαμε σε κανέναν ευθύνες. Απλά καταγράψαμε πως υπάρχει θέμα με τις κατσαρίδες και δεν το σπρώξαμε κάτω από το «χαλί» λειτουργώντας ως φερέφωνο. Τώρα το αν την ΔΕΥΑΝ ενόχλησε ο τίτλος του ρεπορτάζ «Γιατί οι κατσαρίδες κυκλοφορούν ανενόχλητες;» τί να απαντήσουμε; Πως η μπάρα εισόδου στην Αμαλίας δεν κατάφερε να τις αποτρέψει; 

Ήδη η ίδια η ΔΕΥΑΝ αναφέρεται σε 5 κύκλους ψεκασμών, έχει εκτελέσει τους 2 και τώρα εκτελεί τον 3ο, επομένως υπάρχουν ακόμα 2 κύκλοι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.