ΡεπορτάζΑρχείο

Ο Ναυπλιώτης Λεωνίδας Κακαβάς, διοικητής ΑΣΔΥΣ

Μια σημαντική θέση κατέχει από χθες, 9 Μαρτίου 2020,  ο Ναυπλιώτης Αντιστράτηγος Λεωνίδας Κακαβάς αφού ανέλαβε διοικητής στην ιστορική Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστηρίξεως Στρατού (ΑΣΔΥΣ). 

Κακαβάς

Κατά τις ετήσιες κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, λοιπόν, ο Λεωνίδας Κακαβάς προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και ανέλαβε τον κρίσιμο ρόλο του διοικητή στη ΑΣΔΥΣ, η οποία ηγείται ενός σημαντικού αριθμού Σχηματισμών και Μονάδων, με τις οποίες, διαδραματίζει τον σημαντικότερο ίσως ρόλο στη διαβίωση του στρατεύματος από την ειρήνη, θέτοντας τις βάσεις για την επιβίωσή του στον πόλεμο.

Κακαβάς 2

Ο Λεωνίδας Κακαβάς που διαδέχεται τον Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαδόπουλο στην ηγεσία της ΑΣΔΥΣ, είναι νεοπροαχθείς και μέχρι πρότινος διευθυντής του Β΄ Κλάδου του ΓΕΣ, ενώ παλαιότερα είχε διατελέσει και διοικητής στο ΚΕΜΧ Ναυπλίου.

Παρότι η καταγωγή του δεν είναι από το Ναύπλιο, από πολλούς θεωρείται Ναυπλιώτης, αφού εκεί έχει ζήσει και εργαστεί πολλά χρόνια, έχει αναπτύξει κοινωνική δραστηριότητα, ενώ κατάγεται από την περιοχή του Ναυπλίου και η σύζυγός του.