ΕλλάδαΑρχείο

Η επιδημία του κορωνοϊού χτύπησε και την τηλεόραση

Μια σειρά από σειρές και παραγωγές σταμάτησαν εξαιτίας του κορωνοϊού στην ελληνική τηλεόραση.  Συντελεστές και παραγωγοί με υψηλό αίσθημα ευθύνης ανέβαλλαν  τις παραγωγές για το μέλλον, όταν οι συνθήκες πανδημίας θα έχουν ξεπεραστεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. 

Ας δούμε ποιες παραγωγές σταμάτησαν: 

«Just the 2 of Us». Με υψηλό αίσθηµα ευθύνης προς το τηλεοπτικό κοινό, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το Open έχει αναβάλει την παραγωγή λόγω της παρουσίας των πολλών συντελεστών που απαιτούνται για την υλοποίηση του προγράµµατος.

«Το Κόκκινο Ποτάµι» Χθες Κυριακή 22 Μαρτίου η ιστορική, δραµατική σειρά προβλήθηκε σε επανάληψη. 

Το «Πρωινό» στον ΑΝΤ1 , µετά την είδηση πως η Φαίη Σκορδά είναι θετική στον ιό αναβλήθηκε καθώς µπήκαν και οι υπόλοιποι συντελεστές σε καραντίνα. 
Ο σταθµός απέσυρε επίσης, ψυχαγωγικά προγράµµατα («Το πρωινό», «The 2night show») και σειρές («Γυναίκα χωρίς όνοµα», «Μην ψαρώνεις») από το πρόγραµµά του, ενώ όλα τα υπόλοιπα προβάλλονται σε επανάληψη, καθώς τα γυρίσµατα σε show («Your Face Sounds Familiar») τηλεπαιχνίδια («Rouk Zouk», «Still Standing») αλλά και σειρές («Καφέ της Χαράς», «Αγριες µέλισσες») έχουν παγώσει. Αντίθετα έχει ενισχυθεί η ενηµέρωση µε χρονική επιµήκυνση δελτίων ειδήσεων και ενηµερωτικών εκποµπών. 

Την ίδια τακτική ακολουθεί και ο ΣΚΑΪ, που σχεδόν στο σύνολο της ηµέρας µεταδίδει ενηµερωτικές εκποµπές, µε εξαίρεση τη βραδινή ζώνη.
Οι «8 λέξεις» συνεχίζονται καθηµερινά από ∆ευτέρα έως Παρασκευή, όµως µε µονό επεισόδιο. Τα γυρίσµατα της σειράς, όπως ανακοίνωσαν ο Αντρέας Γεωργίου και ο Κούλλης Νικολάου, έχουν προς το παρόν σταµατήσει. Επίσης, από το πρόγραµµα του καναλιού του Φαλήρου έχουν φύγει όλες οι εκποµπές που έβγαιναν από τα Μελίσσια, δηλαδή το «Μεσηµέρι µε τον Γιώργο Λιάγκα» και το «Καλό µεσηµεράκι» του Νίκου Μουτσινά.

Από το βραδινό πρόγραµµα του Alpha έφυγε την προηγούµενη εβδοµάδα η δραµατική σειρά «Ερωτας µετά» και προβλήθηκαν σε επανάληψη επεισόδια των κωµικών σειρών «Μην αρχίζεις τη µουρµούρα», «Το σόι σου» και «Κρατάς µυστικό». Τέλος αναβλήθηκε η έναρξη της εκποµπής «Αντελίνα, χτύπα το κουδούνι» που ήταν προγραµµατισµένη για σήμερα ∆ευτέρα 23 Μαρτίου.

Τέλος, η ΕΡΤ πραγματοποίησε εκτεταμένες αλλαγές στο πρόγραµµά της. Το πρώτο κανάλι είναι σε συνεχή ενηµερωτική ροή από τις 5.30 το πρωί έως τις 22.00. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων ξεκινά πλέον στις 19.00 και αµέσως µετά στις 20.45 τη σκυτάλη παραλαµβάνει η Ολγα Τρέµη. Ακολουθούν προβολή ενηµερωτικής ταινίας και τα µεσάνυχτα το τελευταίο δελτίο ειδήσεων της ηµέρας. Πλήρης αναπροσαρµογή έγινε και στο πρόγραµµα της ΕΡΤ3, που θα δίνει το ειδησεογραφικό βάρος της στις εξελίξεις από την περιφέρεια της χώρας και στον απόδηµο ελληνισµό, ενώ η ΕΡΤ2 διατηρεί τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα της. Εκτός από την καθηµερινή ζώνη 07.00-14.00, που έχει ήδη κάνει τον προγραµµατισµό της για τα παιδιά, στο βραδινό της πρόγραµµα (21.00-24.00) προβάλλονται σε επανάληψη ξένες σειρές όπως «Η µοδίστρα» και «Μr. Selfridge», αλλά και βραβευµένες ταινίες από τον παγκόσµιο κινηµατογράφο.