ΡεπορτάζΑρχείο

Σοκ η πρώτη μέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας στο Ναύπλιο. Τι συμβαίνει στους δρόμους

Αυστηροί έλεγχοι γίνονται από τα ξημερώματα στο Ναύπλιο, στο Άργος, στο Κρανίδι, σε όλη την Πελοπόννησο και σε όλη την επικράτεια από τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας, που είναι σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας, στο πλαίσιο των έκτακτων κυβερνητικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Ακόμα και η Πυροσβεστική, αλλά και το Λιμεναρχείο έχει βγει στους δρόμους μαζί με τα περιπολικά της αστυνομίας, για να ελέγχει την τήρηση των μέτρων που είναι σε εφαρμογή.

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία και παράλληλα συνειδητοποιημένη για την κατάσταση, προσπαθεί να συνέλθει από τα ακραία μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Το έκτακτο αυτό μέτρο τέθηκε σε ισχύ σήμερα, στις 6:00 το πρωί. Από αύριο, σε όσους δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα κατά την έξοδο τους από το σπίτι θα τους επιβάλλεται πρόστιμο. 

Τα έντυπα βεβαίωσης μετακίνησης που πρέπει να κατεβάσετε

Οι έλεγχοι γίνονται τόσο σε οδηγούς αυτοκινήτων, όσο και σε πεζούς, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα μαζί τους.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, «δεν θα υπάρχει επιείκεια σε αυτούς που δεν θα αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί».

Οι εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε οδηγούς στους δρόμους του κέντρου των πόλεων, αλλά και στους πεζούς σε πολυσύχναστα περάσματα. Έλεγχοι γίνονται σε όλους τους μεγάλους δρόμους, αλλά και τους περιπατητές.

Ο κόσμος προσπαθεί να συνειδητοποιήσει πώς θα είναι η ζωή του, τουλάχιστον μέχρι τις 6 Απριλίου. Μια κατάσταση που καμιά γενιά δεν είχε ζήσει και ένα ακραίο σενάριο που ουδείς μπορούσε να φανταστεί μόλις πριν λίγο καιρό.

Οι περισσότεροι νοιώθουν «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», στα σπίτια τους, υποχρεωμένοι να παίρνουν άδεια για το παραμικρό.