ΡεπορτάζΑρχείο

Ψώνια χωρίς κορωνοϊό στη Λαϊκή Άργους. Αν συνεχίσουμε έτσι καταστραφήκαμε, λένε οι παραγωγοί

Με πλήρη επίγνωση του προβλήματος και λαμβάνοντας μέτρα προστασίας του εαυτού τους και του καταναλωτή, οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων δίνουν την δική τους μάχη επιβίωσης στις λαϊκές.

Στο Άργος έχουν κρατήσει τις αποστάσεις ασφαλείας από πάγκο σε πάγκο και το μέγεθος του χώρου διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς, επιτρέπει σε όλους τους παραγωγούς να έχουν τον δικό τους πάγκο αλλά και στους καταναλωτές να ψωνίζουν με ασφάλεια κρατώντας ο ένας από τον άλλο τις αναγκαίες αποστάσεις.

Παρ όλα αυτά τα μέτρα κατά του κορωνοϊού έχουν χτυπήσει και τους παραγωγούς, αφού ο κόσμος από φόβο δεν πάει στις λαϊκές και παραδόξως προτιμά τα σούπερ μάρκετ παρ’ όλο τον συγχρωτισμό σε κλειστό χώρο που παρουσιάζεται σε αυτά.

«Αν συνεχίσουμε έτσι καταστραφήκαμε, τα προϊόντα μας είναι ευαίσθητα και δεν μπορούν να διατηρηθούν  ούτε μέχρι την επόμενη λαϊκή και θα είναι για πέταμα», μας λέει ένας παραγωγός.

Διαβάστε Ακόμα: Παραγωγοί σε απόγνωση στη λαϊκή του Ναυπλίου (Pics)

Διαμαρτυρία παραγωγών

Οι μετακινήσεων  λόγω κορωνοϊού προς τις λαϊκές εκτός νομού προσκρούουν στα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα σήμερα το πρωί ομάδα παραγωγών να διαμαρτυρηθεί εμπρός από το κτήριο της περιφέρειας στο Ναύπλιο.

Σε επικοινωνία τους με τον αντιπεριφερειάρχη κ Γ.  Μαλτέζος τους εκφράστηκε η εκτίμηση της προσωρινότητας του μέτρου, αλλά και της αναγκαιότητάς του προκειμένου να αποτραπεί  η διάδοση του κορωνοϊού.  Όπως υποστήριξε ο κ. Μαλτέζος, τα μέτρα προστασίας θα επανεξεταστούν σύντομα, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ενώ παράλληλα τους υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει το πρόβλημα στην κεντρική διοίκηση.